16.7 C
Medemblik
23 september 2020 21:00
Medemblik Actueel.

Westfriesgasthuis geeft patiënten een iPad

Elk bed een iPad
Elk bed een iPad

Hoorn – Televisie, spelletjes, films, kranten, tijdschriften. En ook informatie over het ziekenhuis en de afdeling waar patienten zijn opgenomen. Sinds kort krijgt een deel van de patiënten in het Westfriesgasthuis dit aangeboden via een iPad. “We willen hiermee een ziekenhuisopname zo aangenaam mogelijk maken. Daarom staan er vooral veel leuke apps op en kun je ook skypen,” zegt bestuursvoorzitter Arno Timmermans. Het Westfriesgasthuis is het eerste ziekenhuis in Nederland die patiënten op deze schaal een iPad aanbiedt. 

De 22-jarige Colin Elissen uit Hoorn wordt vandaag geopereerd en mag de eerste iPad bij de afdeling Dagbehandeling testen. “Leuk. Vooral als je toch even moet wachten. Ik hou nu iedereen op de hoogte van m’n operatiezenuwen via Facebook.”

Ieder bed een iPad
Inmiddels heeft een klein deel van de patiënten dus al een iPad. Voor het einde van de zomer is er voor elke patiënt in onze kliniek een iPad beschikbaar. De iPads komen in de plaats van de televisietoestellen in de patiëntenkamers. Met dank aan een speciale techniek kunnen de iPads niet ongemerkt het ziekenhuis verlaten. Er gaat een alarm af op de iPads zelf als de iPad te ver ‘op reis’ gaat binnen het ziekenhuis. Tegelijkertijd gaat er ook een berichtje naar de bewaking. En belandt een iPad toch nog buiten het ziekenhuis, dan heb je er niets aan want hij is buiten het ziekenhuis niet bruikbaar. Ook aan de hygiëne is gedacht. De iPads worden na vertrek van de patiënt altijd gereinigd. Ook kunnen de iPads prima worden gedesinfecteerd als dit nodig is.
Zelf kijken en swipen
Nieuwsgierig? Op 22 en 24 april kunnen patiënten en bezoekers de iPads uitproberen in de centrale hal. En om dit wapenfeit te vieren, wordt daar ook een toepasselijke traktatie van West-Friese bodem bij uitgedeeld.

RTVNH ging op reportage in het Westfriesgasthuis en maakte bovenstaand reportage

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?