Weerbericht Medemblik – Fraaie lentedag.

  HMWA_meerdaagse

Medemblik – Vandaag is het best een fraaie lentedag met temperaturen tussen de 13 en 17 graden. In het noorden is het zonnig, meer naar het zuiden toe hangen meer wolkenvelden. Het blijft droog en de wind is oost en matig van kracht.

Weerman: Patrick Maarschalkerweerd  Vanavond en vannacht is het in het noorden helder, elders meer wolkenvelden en vooral later in de nacht kan het in Zeeland gaan regenen. Het koelt af naar ongeveer 10 graden. 

Morgen 1e Paasdag zijn er flinke zonnige perioden, maar in de zuidwesthoek van ons land is het bewolkt en vooral in Zeeland valt er soms flink wat regen. Elders ontstaan later ook een paar losse buien, mogelijk met onweer. Het is warm, daar waar het zonnig is wordt het 20 tot 22 graden. Onder de bewolking en regen wordt het niet warmer dan 16 graden. 

Maandag 2e Paasdag wederom flinke zonnige perioden, ook in Zeeland. In de middag ontstaan mogelijk in het hele land, lokale buien. Daarbij is hagel, onweer en zware windstoten niet uitgesloten. Het wordt 15 tot 19 graden in de kustgebieden, 20 tot 21 graden in het binnenland. 

Na de Paasdagen blijft het warm met gemiddeld een graad of 20. Daarbij zien we dagelijks flink wat zon, maar de atmosfeer blijft onstabiel boven ons land, met zeker in de middag- en avonduren de vorming van enkele regen- of onweersbuien.