Medemblik Actueel.

Algemeen Politie

Poolse man opnieuw aangehouden voor overval op campinghouder Hauwert

Hauwert – Een 34-jarige Poolse man is dinsdagavond op het politiebureau in Alkmaar opnieuw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een overval op een campinghouder op 22 augustus 2011.

De verdachte werd in 2011 al aangehouden, samen met twee andere mannen, maar werd later wegens gebrek aan bewijs toen heengezonden. Na zijn heenzending kwam er nieuw sporenmateriaal beschikbaar. De man had het land echter verlaten en er werd een Europees aanhoudingsbevel voor hem uitgevaardigd. Hij kon afgelopen dinsdag worden aangehouden op het politiebureau in Alkmaar, waar hij zich op last van de Poolse politie kwam melden.

Een 28-jarige man zat tot afgelopen week nog vast voor de overval. Hij is in hoger beroep vrijgesproken.

De campinghouder werd die maandag 22 augustus 2011 rond 22.00 uur ’s avonds in zijn woning aan de Tuinstraat overvallen. Het slachtoffer deed open en werd overmeesterd door vier mannen. De mannen wilden geld en doorzochten het huis. Toen zij geen geld konden vinden werd de bewoner mishandeld. Uiteindelijk vertrokken de overvallers. Zij namen onder andere waardepapieren mee uit de woning.

Reageren via facebook