8.9 C
Medemblik
21 januari 2021 01:32
Medemblik Actueel.

Wognumer daagt dochter voor 3 miljoen euro

Wognum – Na een familieruzie heeft de West-Friese miljonair Arjen Tuiten voor bijna drie miljoen euro beslag gelegd bij zijn bloedeigen dochter. Het kapitaal dat hij haar afgelopen jaren via allerlei fiscale trucs schonk, was eigenlijk een lening, zo stelt hij nu. En die lening wil hij per direct afgelost zien. 

Bron: Telegraaf

Volgens dochterlief Ariane Tuiten heeft pa zijn miljoenen voornamelijk bij haar geparkeerd om belasting te ontwijken. “Soms lijkt er zelfs sprake van fiscale malversaties”, schrijft haar advocaat in de dagvaarding, gericht aan de puissant rijke zakenman.

Zo zou Tuiten onder meer zijn kapitale stolpboerderij in Medemblik, een botenhuis en een indrukwekkend wagenpark op papier aan zijn dochters hebben verkocht, om deze vervolgens weer terug te huren. Hij verschaft zijn dochters hiervoor steevast op papier leningen. “In nog geen jaar tijd wordt voor bijna 5 miljoen euro aan leenovereenkomsten met de dochters afgesloten. Deze overeenkomsten worden zonder enig overleg en eenzijdig opgesteld en onder de neus van de dochters geschoven om te tekenen bij het kruisje”, aldus Rolf Bindels, advocaat van Ariane. 

In de Amsterdamse rechtszaal was de sfeer gistermiddag om te snijden. Dochter Ariane Tuiten trachtte via een kort geding onder een regen van beslagleggingen van haar steenrijke, maar inmiddels ernstig zieke vader uit te komen. Haar zus Karin vertegenwoordigde er de belangen van de afwezige miljonair, maar de twee zussen gunden elkaar geen blik waardig. “Het gaat hier alleen maar om geld. M’n zus wil het blijkbaar graag allemaal voor zichzelf”, verzuchtte Ariane tijdens een schorsing. Zus Karin en haar adviseurs weigerden ieder een toelichting op de familieruzie te geven. De rechtbank besluit over veertien dagen of er vonnis wordt gewezen. Tot die tijd krijgt de familie de gelegenheid om er onderling uit te komen.  

Note:

Arjen Tuiten is oprichter van Mastum Dakdekkers. Arjen Tuiten werd bij zijn afscheid als direkteur benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau.

Reageren via facebook