Weerbericht Medemblik 15 april – Wisselend bewolkt en fris.

HMWA_meerdaagse

Medemblik – Vandaag komt de wind uit het noorden en voert van origine polaire lucht aan naar ons land. Daarbij komt het kwik overdag niet veel verder dan 9 tot 11 graden en de wind is matig tot vrij krachtig. Het weerbeeld start op veel plaatsen met hardnekkige wolkenvelden en af en toe zon. Naar mate de dag vordert breekt de zon wel steeds vaker door en het blijft vandaag droog.  

Weerman: Patrick Maarschalkerweerd

Vanavond en komende nacht wordt het helder en koelt het zeker landinwaarts regionaal af tot rond het vriespunt. Aan de grond kan het hier dus enkele graden vriezen. In de kustgebieden blijft het kwik ruim boven nul tot 5 graden.

Morgen wordt het een zonnige lentedag en de wind draait naar het zuidoosten, maar stelt weinig voor. De middagtemperatuur stijgt op veel plaatsen naar een graad of 15.

De komende dagen blijft het prachtig lenteweer, met flink wat zon (aanvankelijk vrijdag meer wolken) en het blijft droog. Verder is het donderdag zacht met 15 tot 18 graden, vrijdag is het duidelijk even koeler rond 12 graden.

In het Paasweekend warmt het weer op en blijft het (vrij) zonnig lenteweer. Op 1e en 2e Paasdag kan het lokaal 20 graden worden, al kan de kans op een buitje mogelijk wel weer iets toe gaan nemen.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.