16.6 C
Medemblik
3 juli 2020 23:54
Medemblik Actueel.

Stop pesten NU! 19 april Landelijke dag tegen Pesten

Extra aandacht voor pesten

Stop pesten NU!
Stop pesten NU!

Medemblik – Heel Nederland staat op 19 april stil bij Pesten. Doel van deze dag is om stil te staan bij het onderwerp Pesten. Ondanks dat er veel aandacht is voor Pesten is het toch goed om een extra aandachtsimpuls te geven over dit onderwerp.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat veel kinderen te maken krijgen met pesten; of zij nou gepest worden of zelf pesten. Ongeveer 16 tot 27% van schoolgaande kinderen wordt gepest.

Landelijk Platform Cyberpesten

Rond 19 april worden er veel activiteiten georganiseerd.

Zo wordt er op 17 april een Landelijk Platform Cyberpesten gelanceerd, worden er diverse theatervoorstellingen georganiseerd, zullen diverse Centra voor Jeugd en Gezin weerbaarheidstrainingen organiseren. Ouders/opvoeders kunnen hier het artikel Stop het pesten downloaden. 

Meer informatie en vragen

Heeft u als opvoeder een vraag over uw kind over pesten of weerbaarheid? U kunt bij uw eigen jeugdverpleegkundige, de opvoedadviseur van uw eigen Centrum voor Jeugd en Gezin of onze telefonische adviseurs van de afdeling Jeugdgezondheidszorg terecht.

De afdeling Jeugdgezondheidszorg van het GGD  is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 08.00-16.30 uur op telefoonnummer 088- 01 00 555.

Reageren via facebook