Medemblik Actueel.

Schaken

Schaakvereniging de Pionier – De spanning is te snijden

Abbekerk – Nog 2 speelavonden en nog weten we niet wie dit jaar de nummer 1 wordt. Alle kanshebbers wonnen hun partij. Gelukkig had de wedstrijdleiding een ieder wat verspreid neergezet, zodat niemand per ongeluk een pion of een ander stuk van het bord zou kunnen nemen. In alle eerlijkheid, het is nog nooit gebeurd en het is ook heel moeilijk want beide spelers noteren zorgvuldig hun zetten in het, z.g. notatieboekje. Nu eerst de stand per 10 april 2014.

Tekst: Victor Groeneveld

Plaats Naam Punten
     
1.
Lukas Boots
673
2.
Toine Molenaar
663
3.
Arnold Velthuis
608
4.
Bas Hoepelman
462
5.
Gerco Stapel
435
6.
Sake Sijtsma
431
7.
Klemens Schäffer
398
8.
Kees Ooms
388
9.
Kees Haakman
349
10.
Theo Laan
341
11.
Adrie Molenaar
247
12.
Victor Groeneveld
210
13.
Daniël Tensen
2013
14.
Dale Neijzing
176
15.
Jouke van Groningen
138

Bij de eerste 3 moet Arnold op een wonder hopen, maar zijn 3e plaats is zeker en het verschil tussen 1 en 2 is zo klein dat we voor de laatste avond (24 april 2014) de RTVNH hebben afgebeld en de NOS hebben getipt, zodat u vrijdag de 25e in het 20.00 uur journaal vast de integrale wedstrijd in beeld krijgt. Het kan ook zijn dat men ons verplaatst naar het sportjournaal, maar dat zien we dan wel.

We hebben maar 15 leden maar we hebben een sterke top en de plaatsen 4 t/m 6 zijn de beloften voor volgend jaar. Dan volgt nog een brede middengroep, variërend van 341 tot 398 punten en de rest heeft nog niet zoveel punten vergaard, maar dat komt deels door het feit dat er niet vaak genoeg geschaakt kon worden.

Vorige week konden wij u door omstandigheden niet informeren en het zou zelfs kunnen dat de uitslagen van de komende 2 weken u niet op tijd bereiken door uithuizigheid van uw correspondent. Waar ik heen ga, daar werken ze nog met rooksignalen, dus dat wordt wat moeilijk.

Toch even wat uislagen eruit gelicht. Theo – Toine was voor Toine maar Theo heeft zich kranig verweerd. Kees H. – Lukas en dat was uiteraard voor Lukas, maar hij moest er wel wat voor doen. Sake – Klemens was de smaakmaker van de avond. Klemens een oude kampioen en Sake die stilletjes naar de 6e plaats is opgeklommen. De oude rakkers kwamen rond 11 uur een remise overeen en daar was een ieder het mee eens! Victor – Arnold natuurlijk voor Arnold maar er moet gezegd worden dat er een leuke partij op het bord kwam en Victor tot de 20e zet redelijk stand hield en toen een, in zijn ogen, een verkeerde zet deed en opgaf. Arnold gaf weer een haarscherpe analyse en achteraf bleek de foute zet toch niet zo fout als gedacht.

We moesten even denken aan een grote leermeester en van hem is de uitspraak “we gaan door tot het gaatje”. Daarmee wordt bedoeld dat ook al sta je hopeloos, de tegenstander een fout kan maken of in tijdnood komt. Daan – Kees O. en dat was een zware kamp die ongelukkig voor Kees afliep omdat die zijn Dame weggaf. Bas – Jouke, de vorm van Bas was beter, hij staat niet voor niets op 4, zodat Bas won.

Arnold heeft de laatste voorbereidingen gedaan voor het Paastoernooi op 21 april (aanmelden via www.depionier.eu ) dat zien we met vertrouwen tegemoet. 

Reageren via facebook