Zorg in laatste levensfase Overzicht mogelijkheden in West-Friesland

laatste levensfase Overzicht
laatste levensfase Overzicht

Medemblik – Alle zorgmogelijkheden in West-Friesland voor mensen die gaan sterven, zijn vanaf nu te vinden in  brochure van het netwerk palliatieve zorg. De informatie in de brochure helpt bij het voorbereiden op de laatste maanden in het leven van mensen die ernstig ziek zijn. Gonny de Vries, lid cliëntenraad van het Westfriesgasthuis, ontving het eerste exemplaar van de brochure: ‘In de fases spelen natuurlijk emoties een grote rol. Tegelijk moet er veel uitgezocht worden en zijn er belangrijke keuze te maken. Bijvoorbeeld hoe je die laatste periode zorg wilt hebben. Daarom is dit een waardevol overzicht voor mensen in West-Friesland die weten dat ze binnenkort komen te overlijden.”

De brochure heeft alle mogelijkheden voor palliatieve zorg in West-Friesland op een rij gezet. Ook de websites en telefoonnummers staan vermeld. De zorgmogelijkheden lopen uiteen van lichte zorg thuis met vrijwilligers tot aan intensieve begeleiding in een hospice of het ziekenhuis.

Het netwerk palliatieve zorg is een samenwerkingsverband tussen de gezamenlijke ouderenbonden, de Westfriese huisartsenorganisaties, Hospice Dignitas, Omring, Wilgaerden, Buurtzorg, Zorghulp, Leekerweide en het Westfriesgasthuis. DE brochure is binnenkort bij alle aangesloten zorgaanbieders te verkrijgen en staat online op de website van het Westfriesgasthuis.