13.9 C
Medemblik
15 juli 2020 00:43
Medemblik Actueel.

Schilrenovatie Randwijk. Van oud naar prachtig

Medemblik – In februari is een start gemaakt met de grootschalige wijkrenovatie van de Randwijk in Medemblik. Bij 90 huurwoningen zal de complete buitengevel worden verwijderd en opnieuw opgebouwd. Met nieuw fris en eigentijds uitgevoerd metselwerk krijgen woningblokken een compleet nieuwe uitstraling. 

Nieuwe kozijnen en de verbetering van isolatie zorgen er voor dat huurders uiteindelijke ook lagere energielasten krijgen. Ook het ventilatiesysteem binnen in de woning wordt aangepakt. Aan de uitvoering is geen extra huurverhoging gekoppeld. Speciaal voor dit project is de website renovatierandwijk.nl gemaakt waarop door iedereen gereageerd kan worden over het project. Ook wordt dit platform gebruikt om huurders te voorzien van actuele informatie.

Achtergrondinformatie

Van oud naar prachtig
Van oud naar prachtig

In juni 2013 zijn informatiebijeenkomsten gehouden over de aanpak van de wijk. Alle bewoners zijn ook individueel thuis bezocht om maatwerk te kunnen leveren. Vrijwel alle huurders hebben direct aangegeven akkoord te gaan met de plannen. Naast keuze in de uitvoering van vensterbanken konden huurders ook kiezen voor de plaatsing van tuindeuren (tegen betaling). In de tweede helft van 2013 zijn de plannen verder uitgewerkt door architect Peter Laan en voor de uitvoering Stabo Bouw uit Blokker. Kort voor de kerst werd een proefwoning aan de Bottelierstraat opgeleverd.

Inmiddels is de aannemer in vliegende vaart aan de start gegaan en is het eerste woonblok gereed. Per vier à vijf weken wordt een woonblok opgeleverd. Huurders kunnen tijdens de uitvoering in huis blijven wonen. Om de overlast te beperken en voor een goede logistiek maakt de aannemer gebruik van een rails langs de gevel waar de steiger over heen rolt.

Het verduurzamen van de woningvoorraad is een belangrijke opgave voor de toekomst. Met de realisatie van dit project wordt de levensduur van deze woningen uit eind jaren zestig verlengd met circa 30 jaar. De Woonschakel verwacht dat het project in het voorjaar 2015 is afgerond.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?