Medemblik Actueel.

Landmachtdag: militairen het land in

200-jarig jubileum van Koninklijke Landmacht
200-jarig jubileum van Koninklijke Landmacht

Medemblik – Woensdag 23 april kleurt Nederland groen. Speciaal voor het 200-jarig jubileum van Koninklijke Landmacht krijgt de landmachtdag een andere invulling. Geen open dag op een kazerne, maar zoveel mogelijk militairen de samenleving in, verspreid over zo’n 200 locaties.

Zo’n 6.000 militairen kleuren die dag Nederland groen om te vertellen, laten zien en laten ervaren wat zij voor en namens het land doen. De landmacht wil haar jubileum met zoveel mogelijk Nederlandse burgers vieren, voor en namens wie zij optreedt.

Dat doen de landmachters met demonstraties van militair optreden, openbare beëdigingen en het tonen van militaire voertuigen. Maar ook met activiteiten voor de jeugd, opknapwerkzaamheden voor goede doelen of een dagje vermaak voor hulpbehoevenden.

Radio Veronica

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie ruimt 23 april in elke provincie een bom. In Roermond zijn diverse demonstraties en grensverleggende activiteiten. Zo abseilen militairen van de kathedraal. In Nijmegen is een vossenjacht voor kinderen. In Zwolle richten verbindingsmensen een commandopost in voor het aansturen van een groot aantal projecten. Dit gebeurt samen met Radio Veronica onder de titel Operatie200.

Beeld van de landmacht

De komende weken maakt de landmacht via www.landmacht.nl/kl200 bekend waar het publieksactiviteiten organiseert. Daarnaast vinden op enkele plaatsen in Nederland verrassingsoptredens plaats. Alle activiteiten samen moeten zoveel mogelijk mensen de gelegenheid bieden zich een beeld te vormen van de landmacht en haar militairen. Militairen die namens de samenleving hun eigen veiligheid riskeren en geweld toepassen als dat nodig is voor vrede en veiligheid.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=l3rHvelRA1k[/youtube]

Reageren via facebook