20.1 C
Medemblik
20 mei 2020 21:06
Medemblik Actueel.

Molen de Hoop opent seizoen met “Happen en tappen 125 jaar geleden”.

Happen en tappen 125 jaar geleden
Happen en tappen 125 jaar geleden

Wervershoof – Molen de Hoop, 125 jaar jong en draaiende. Dat verdient een feestje. Op 12 en 13 april gaan we terug in de tijd én op de fiets. 

12 april: Oudhollandse regiomarkt ‘Happen en Tappen’

Tussen 11.00 tot 17.00 uur stapt u een nostalgische setting binnen met oude schuiten, paard en wagen en muziek van troubadours. Ontdek hoe marktlieden eind 19e eeuw streekproducten verhandelden. De markt vindt plaats rondom de molen, langs de Molenweg en bij Tuincentrum Den Heuvel.

Voor de kinderen zijn er Oudhollandse spelletjes, pannenkoeken en kunnen er cupcakes worden versierd. Ook kunnen kinderen om 13.00 uur ballonnen oplaten voorzien van hun naam en adres. Wie weet krijgen ze post terug! 

Midwouder dansgroep

De Midwouder dansgroep reikt deze middag een oorkonde uit aan de voorzitter van het molenbestuur. De molen ontvangt deze vanwege de inzet voor behoud van het Westfriese cultuurgoed. Uiteraard zal de dansgroep de nostalgische markt ook van passende dans voorzien. 

13 april: Molen- en dorpentocht per fiets

Molentocht 125 km – om 9.00 uur vertrekken toerrijders voor een tocht over 125 km. Voor de getrainde fietser een unieke mogelijkheid de vele mooie molens die West-Friesland rijk is te bewonderen. Deelname is gratis. Inschrijving kan bij Nico Hoogzaad via mail: nico@toerclubwervershoof.nl 

Dorpentocht van 40 km – tussen 11.00 en 12.00 uur start een toertocht voor de iets minder geoefende fietser. Deelname is gratis. Inschrijving niet nodig.

Start en einde van beide tochten is bij Molen de Hoop.  

Het spookt in Molen de Hoop!

Er woont een spook in de molen. Griezelig? Welnee! Het spook is veel banger dan wij. Dat blijkt uit de merkwaardige mailtjes die de redactie van de Binding en het molenbestuur ontvingen. Het vriendelijke wezentje verkeert in een identiteitscrisis. Op zoek naar nut en naam.

‘Als beschermheer (of -vrouwe) van onze molen verdient het spook een naam. En wie kunnen dat nu beter bedenken dan kinderen? Zij gaan het spookje helpen’, vertelt het molenbestuur.

Het spookverhaal krijgt een uitrol richting de scholen in Wervershoof en komt dit voorjaar via een lesbrief aan bod. Ook kunnen kinderen het gehele molenseizoen een spookspeurtocht door de molen volgen. Leuk, spannend & leerzaam! Tijdens de slotdag op 28 september wordt de naam onthuld.

Reageren via facebook