Medemblik Actueel.

MOC ondanks punt naar laatste plaats

naar laatste plaats
naar laatste plaats

Midwoud – Het rampzalige seizoen dat MOC momenteel doormaakt bereikte afgelopen zondag het dieptepunt. Ondanks een knap gelijkspel tegen Nieuwe Niedorp, dat nog meedoet voor het kampioenschap, zakte MOC af naar de laatste plaats in de 5e klasse A, omdat directe concurrent Wieringerwaard wel won.

Onder leiding van interim coach Jan-Kees Koomen, na het voortijdige vertrek van Rienus Gennissen, was de boodschap voor de Midwouders duidelijk: punten pakken om directe degradatie te ontlopen. De eerste helft wachtte MOC eerst even af wat de bedoelingen van de bezoekers waren. Het was als snel duidelijk dat Nieuwe Niedorp uitging van hun kracht in de omschakeling. Met razendsnelle counters werd de verdediging op de proef gesteld, maar doelman Jesse Groen hield zijn ploeg op de been.

De teruggekeerde aanvoerder Aart Vijfvinkel centraal op het middenveld zorgde voor de nodige felheid in de duels, wat nodig was tegen het gevaarlijke Niedorp. Toch kwam MOC een paar keer goed voor de goal, maar een kopbal van Jeroen Koomen raakte de lat en een inzet van Vijfvinkel miste doel.

Na de rust, met Leon Timmer en Leon de Gier voor Jeroen Koomen en Joris Bootsman, golfde het spel wat meer op en neer. Onder leiding van Sjoerd Winkel werden de aanvallen van Nieuwe Niedorp geneutraliseerd en kon MOC meer denken aan aanvallen.

Een boogbal van Leon de Gier in de verre hoek had een beter lot verdiend, maar MOC kwam een kwartier voor tijd toch op voorsprong. Een bal vanaf de linkerkant kwam terecht bij Leon Timmer, die met een splijtende pass Dennis Buisman lanceerde. Eén op één aarzelde hij niet en zette hij de 1-0 op het scorebord door een mooie lob over de keeper.

Even later had Vijfvinkel zelfs de 2-0 op de schoen. Na een goede aanval over rechts zette hij de verdediging op het verkeerde been, maar zijn schot verdween net naast de paal. Nieuwe Niedorp zette alles op alles om het kampioenschap nog niet uit het hoofd te hoeven zetten en drukte MOC terug. Zoals zo vaak dit seizoen viel de 1-1 dan toch. Nota bene na een scrimmage belandde de bal in de voeten van de Niedorper spits, die wel raad wist met dit buitenkansje.

Gezien het spelbeeld was de 1-1 een terechte uitslag, maar in de strijd tegen degradatie voelde het toch als een nederlaag. Temeer omdat concurrent Wieringerwaard wel won en de rode lantaarn overgaf aan MOC. Volgende speelt MOC het allesbeslissende degradatieduel, uit tegen Wieringerwaard. 

Reageren via facebook