Horizon College in actie tegen stille rampen

actie tegen stille rampen

Hoorn – Ruim 550 deelnemers van de sector Welzijn komen in actie tegen stille rampen. Zij doen dit in het kader van het onderwijsproject Breaking News. Door dit project worden jongeren bewust gemaakt van onrecht en armoede in de wereld en wordt ze gevraagd hiertegen in actie te komen. Het project vindt in Hoorn plaats op 16 en 17 april. In Alkmaar is dat op 23 en 24 april.

Eerstejaarsdeelnemers van de opleidingen Onderwijs Assistent, Maatschappelijke Zorg, Pedagogisch Werk en Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening doen mee aan het multimediale project. In teams bedenken ze een campagne en voeren deze uit. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een videoclip of radioreportage maken, een gastles geven of een nieuwsbrief schrijven. Gedurende deze opdrachten kunnen de deelnemers een beroep doen op de lokale bevolking, basisscholen, ondernemers, organisaties en gemeenten. Tijdens het maken van de opdrachten verdienen de deelnemers punten. Het team met de meeste punten wint een prijs. 

Vijf stille rampen

Er zijn vijf stille rampen waar aandacht voor wordt gevraagd: Kind aan de ketting (kinderen die onder slechte omstandigheden voor weinig geld moeten werken), Wegwezen! (het verhaal achter de vluchteling), Van Hut Naar Krot (arme boeren die op zoek zijn naar een beter bestaan), (G)een plek voor gebrek (het lot van gehandicapten in ontwikkelingslanden) en Verkeerd Gestraft (over onschuldige mensen die worden gestraft en criminelen op vrije voeten). Elk team kiest een stille ramp en probeert deze zo goed mogelijk onder de aandacht van het publiek te brengen. 

Horizon verbreden

Breaking News is een initiatief van jongerenorganisatie Cross Your Borders. Deze organisatie begeleidt de deelnemers tijdens het tweedaagse project, samen met docenten van het Horizon College. Het project maakt onderdeel uit van het vak Loopbaan en Burgerschap. De deelnemers verbreden met dit project hun horizon en krijgen meer inzicht in andere culturen en leefomstandigheden. 

Meer informatie over Breaking News is te vinden op: www.breakingnewsproject.nl.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.