Sportverenigingen op weg naar meer sponsors

meer sponsors

Westfriesland – Een aantal sportverenigingen heeft zich nu al aangemeld voor de vier workshops ‘Meer Sponsors in Kortere Tijd’. Deze workshops, die starten op 06 mei zijn dé oplossing voor het sponsortekort en worden ook omarmd door verenigingen die al succesvol zijn op sponsorgebied. De workshops worden in principe gratis aangeboden door Sportservice West-Friesland aan sportclubs uit Drechterland, Enkhuizen en Medemblik. Een ervaren workshopleider begeleidt de sportverenigingen in vier workshops naar meer sponsors. Het doordachte en beproefde concept staat borg voor succes!

Aangemoedigd door verenigingen die reeds eerder deze workshops met succes afsloten, besluiten steeds meer clubs het bijzondere traject ook te volgen en uit te voeren. En dat in vier maanden tijd.
In praktijkgerichte workshops zetten deze verenigingen samen met de workshopleider Ted van der Bruggen, ook woonachtig in West-Friesland, van Sportservice Nederland stappen om meer sponsors te werven. Kortom, er wordt tot actie overgegaan.

Het traject start met het maken van een sponsorplan, er wordt gedetailleerd voorbereid hoe de potentiële sponsor wordt benaderd en er wordt bepaald hoe de vereniging de sponsor kan helpen om de doelstelling van het bedrijf te bereiken. Kortom, er wordt bepaald hoe de samenwerking tussen bedrijf en sportvereniging vorm zal worden gegeven.

Jantine Kloppenburg, regiomanager bij Sportservice West-Friesland, stelt: “Het werven en behouden van sponsors is tegenwoordig een belangrijk onderdeel van de sportvereniging. Daarom zetten deze, stuk voor stuk bloeiende verenigingen zich in om het werven en behouden van sponsors te optimaliseren. De reacties op deze resultaatgerichte aanpak zijn uitermate positief. Het is geweldig dat vrijwillig kader van de verenigingen er alles aan wil doen om zó de vereniging nog vitaler te maken.“

Het succes van deze methode is reeds bewezen. Diverse verenigingen uit heel Nederland hebben dit traject reeds doorlopen en al deze verenigingen zijn succesvol gebleken in het krijgen van nieuwe sponsors. De verenigingen in Drechterland, Enkhuizen en Medemblik kunnen hiervan profiteren; juist in deze tijd van crisis kan een sportvereniging zich onderscheiden door een andere, wél succesvolle, manier van aanpak.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jantine Kloppenburg, 0229-287707, jkloppenburg@sportservicewestfriesland.nl . Ook op www.meerinkorteretijd.nl is informatie te vinden

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.