Medemblik Actueel.

Sport

Rob Hartog klaar voor het eerste ONK

klaar voor het eerste ONK
klaar voor het eerste ONK

Abbekerk – Op 4 en 5 april was Team Hartog – Racing Against Cancer weer voor de eerste keer in 2014 actief op het TT-Circuit in Assen. Rob Hartog ging hier van start in de SuperCup 600 als voorbereiding op de eerste ONK-race welke op 12 april wordt verreden, wat resulteerde in een goede generale.

Op de vrijdag voorafgaand aan het weekend werd er de gehele dag getraind om naar een goede afstelling te zoeken van de nieuwe NIWA Suzuki. Vervolgens werden er op zaterdag twee kwalificatietrainingen en een race verreden. Na de samengestelde kwalificaties mocht de 22-jarige coureur vanaf de tweede plaats aan de race beginnen. 

Tijdens de race, waar naast Rob nog 3 collega-coureurs uit het ONK aan deelnamen, verloor Hartog in de beginfase een paar seconden op de kopman en eeuwige concurrent Chris Nobel. Gedurende de race wist Hartog dit gat te verkleinen en naar het einde van de race ging de Abbekerker steeds sneller rijden op zijn NIWA Suzuki. Uiteindelijk kwam Hartog op de finishlijn 0,7 seconden te kort op de overwinning maar heeft hij wel de snelste raceronde op zijn naam gezet met 1:42,8.  

Commentaar Rob: “Waar het weekend wat moeizaam begon hebben we hem erg goed afgesloten! Het was een redelijk eenzame race, maar ik heb laten zien het tempo aan te kunnen. Daarnaast zat ik maar 3 tienden van mijn PR af, en dat in het eerste weekend op Assen, dat is hoopvol! Daarnaast verliep de samenwerking met de nieuwe versterkingen binnen het begeleidingsteam erg goed. Volgende week gaan we verder werken aan de afstelling, maar ik ben klaar voor de eerste ONK!”

Gratis naar eerste ONK!

Op zaterdag 12 april wordt de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap verreden op Assen. Op vrijdag zullen weer vrije trainingen plaatsvinden, en op zaterdag is het een vol programma met zowel de kwalificaties als de dubbele races. Dus gegarandeerd spektakel! Uniek tijdens deze dag is de gratis entree op de tribune’s en de paddock. Jong en oud is welkom bij ons in pitbox 16! 

Tijdschema Dutch Supersport:

  • 09:00 – 09:30 1e kwalificatie
  • 11:05 – 11:35 2e kwalificatie
  • 13:50 – 14:30 Race 1
  • 16:40 – 17:20 Race 2

Reageren via facebook