Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik 5 april – Vanuit het zuidwesten meer zon.

HMWA_meerdaagse

Medemblik – De dag start overal bewolkt en lokaal is een spat mogelijk. In de tweede helft van de ochtend gaat het als eerst in Zeeland breed opklaren en deze opklaringen schuiven vanmiddag geleidelijk het land over. In het uiterste oosten blijft het mogelijk tot de avond bewolkt. Het blijft overdag droog en het is zeker niet koud met middagtemperaturen tussen de 16 en lokaal 18 graden. Op de Wadden is het gevoelig kouder met 11 tot 14 graden. De wind is zwak tot hooguit matig uit het westen- tot zuidwesten. 

Weerman: Patrick Maarschalkerweerd

Vanavond en vannacht zijn er opklaringen, maar later raakt het opnieuw bewolkt. Het kwik daalt naar 7 graden in Groningen, tot 11 graden direct aan zee. 

Morgen is het overal bewolkt en het blijft niet helemaal droog, want soms kan het een beetje regenen. Grote hoeveelheden blijven uitgesloten en ondanks de bewolking is het zacht met 15 tot lokaal 20 graden. De zuidwestenwind neemt wel verder in kracht toe en wordt matig boven land, tot vrij krachtig aan zee. 

Maandag valt er mogelijk wel flink wat regen, in het zuidoosten krijgt de neerslag een buiig karakter, met kans op onweer daarbij. De stevige zuidwestenwind voert wederom vrij warme lucht aan, met lokaal in het zuiden 21 graden.  

De dagen daarna nemen de neerslagkansen sterk af en keert de zon weer vaker terug in het weerbeeld. Dinsdag krijgt het kwik even een thermische dip met overdag 10 tot 13 graden en er staat vrij veel wind. De dagen daarna wordt het geleidelijk weer warmer.Weerman: Patrick Maarschalkerweerd

Reageren via facebook