Media Ukkie Dagen 9 t/m 18 april

Media Ukkie Dagen

Medemblik – Media zijn niet meer weg te denken uit het gezin. Baby’s, kleuters, peuters en dreumesen swipen gemakkelijk en ogenschijnlijk vaardig door kinderapps op tablets en smartphones. Geboeid door felle kleuren, vrolijke geluiden en helder licht, kijken ze aandachtig naar YouTube-filmpjes, spelletjes en televisie. Ouders zijn ook dagelijks intensief met media bezig en dat maakt dat media voor kinderen nog interessanter worden. Daarnaast vormen media soms een prettig rustpunt in de hectiek van alle dag en zetten ouders hun kinderen even voor de televisie of laten ze spelen met een tablet of smartphone.

Media Ukkie Dagen, mediaopvoeding van peuters en kleuters 

Mediawijzer.net organiseert jaarlijks de campagne Media Ukkie Dagen. De campagne heeft tot doel ouders en opvoeders informatie te bieden over de mogelijkheden van media in de opvoeding van hun kinderen (0-6 jaar), maar ook over de beperkingen. Vragen die daarbij aan de orde komen zijn: 

  • Welke vaardigheden kunnen kinderen leren via media en welke juist niet? 
  • Welke content past bij welke leeftijd, bij welke groeifase? 
  • Wat zijn goede programma’s, hoe herken je die? 
  • Voor welke opvoeddoelen zijn media uitstekend geschikt en welke zaken kun je beter op een andere manier aanpakken? 

Hierbij gaan we er vanuit dat media bij een moderne opvoeding horen en dat ouders recht hebben op de laatste inzichten over de invloed van media op hun kind. We willen die kennis graag met ouders en (professionele) opvoeders delen en hen de weg wijzen naar goede informatiebronnen over media opvoeding. Want ontwikkelingen in de media staan niet stil en zo ook de inzichten over mediaopvoeding niet. 

Media Ukkie Dagen 2014: 9 t/m 18 april 

Voor de derde keer organiseert Mediawijzer.net de Media Ukkie Dagen om opvoeders en professionals te ondersteunen bij mediaopvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. Het motto is: ‘Voed jij je kind op of laat je dat over aan de media?’ 

In het kader van de Media Ukkie Dagen organiseren wij een interessante informatieavond op 9 en 23 april met als thema: ‘iBaby – nieuwe media voor baby’s en peuters’.

Kijk hier voor meer info en aanmelden voor de avond op 9 april Kijk hier voor meer informatie en aanmelden voor de avond op 23 april 

Meer informatie over de Media Ukkie Dagen, de activiteiten, mediaopvoeding en meer vind je op de campagnewebsite www.mediaukkies.nl. Volg @mediaukkies op Twitter voor tips en nieuwtjes over mediaopvoeding en de Media Ukkie Dagen en twitter mee met #mediaukkiedagen, #mediaukkieaward en #mediaopvoeding.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.