4.5 C
Medemblik
28 november 2020 11:51
Medemblik Actueel.

Hoogste punt voor nieuwbouw Westfriesgasthuis

Hoogste punt
Hoogste punt

Hoorn – Op 2 april bereikte de nieuwbouw van het Westfriesgasthuis het hoogste punt. Het werd gevierd met ruim 100 mannen van de Westfriese aannemer De Nijs en de verschillende onderaannemers die dagelijks aan de bouw werken. Bestuurslid Hugo Keuzenkamp: “Vanwege de huidige veiligheidsnormen is het een alcoholvrij pannenbier, daarom geven we alle bouwers een kadocheque om onze waardering te uiten. Want een bouw die binnen planning en budget loopt is het vieren meer dan waard.”

De officiële handeling bestond uit het bevestigen van een bord op het hoogste punt (33 meter) met cijfers over de verwerkte materialen. Zo zijn er 405 heipalen gebruikt van in totaal 7,5 kilometer lang. Er is 8500 m3 beton verwerkt en 920.000 kilo wapening. 990 Prefab elementen, 280.000 gevelstenen en ’een voetbalveld aan wand- en vloertegels’.

Moeder en kind bij elkaar

Met de nieuwbouw wil het ziekenhuis ook in de toekomst kunnen blijven voldoen aan de zorgvraag in de regio West-Friesland. Daarnaast is het nieuw te bouwen gedeelte van het ziekenhuis zo ontworpen dat het inspeelt op de wensen en behoeftes van patiënten en  bezoekers. Zo hebben de wachtruimtes grote ramen die extra daglicht toelaten. Op de tweede verdieping komt een moeder-kindcentrum met kraam- en couveusesuites zodat moeder en kind bij elkaar kunnen blijven na de bevalling. En de verpleegafdelingen krijgen veel eenpersoonskamers met voldoende ruimte voor familie om te blijven slapen. De oplevering wordt begin 2015 verwacht.

Reageren via facebook