Weerbericht Medemblik 2 april – Warm lenteweer, vanaf vrijdag wisselvalliger en minder warm.

HMWA_meerdaagse

Medemblik – Vandaag na het optrekken van nevel en mist hebben we een zonnige dag, afgewisseld met sluierbewolking. Landinwaarts kan overdag ook een paar stapelwolken tot ontwikkeling komen, maar tot een bui komt het nergens. De lucht is nog wel erg vuil door stof en smog en dat geldt ook nog voor morgen, daarna worden de condities geleidelijk beter. Het is warm met 20 tot 22 graden, maar langs de kust is het iets minder warm. Verder staat er nauwelijks wind uit het oosten- tot zuidoosten. 

Weerman: Patrick Maarschalkerweerd

Vanavond en komende nacht is het vrijwel helder. Alleen kan er in het noorden soms wat mist of laaghangende bewolking van zee binnen sijpelen. Het koelt af naar 7 tot 11 graden en de wind stelt niks tot nauwelijks wat voor. 

Morgen zijn er zonnige perioden (aanvankelijk wel wat sluierbewolking) en het is warm. Het kwik stijgt op veel plaatsen tot boven de 20 graden. In het binnenland kan het op diverse plaatsen mogelijk 24 graden worden. De zomerse grens van 25 graden is heel dichtbij, maar lijkt niet gehaald te gaan worden. Overdag ontstaan er landinwaarts stapelwolken en tegen of in de avond is zeer lokaal een onweersbui mogelijk. 

Vanaf vrijdag wordt het wisselvalliger, met vrijdag enkele fikse buien, maar dan is het nog wel warm met gemiddeld 20 graden. Daarna wordt het iets minder warm, maar met gemiddeld 16 of 17 graden blijft het aan de warme kant voor begin april. Verder valt er zondag en begin volgende week regelmatig regen van betekenis en dan kan de natuur snel in bloei komen. 

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.