Vrijspraak na blunders openbaar Ministerie

Rechtbank
Man onschuldig vast

Amsterdam – Afgelopen 25 maart besteedde wij aandacht aan de overval vorig jaar in Hauwert. Hierbij werd een man uit Polen gearresteerd en later veroordeeld tot 4 jaar celstraf. Gister was het hoger beroep aangespannen door de advocaat van de man uit Polen. De verdediging liet geen spaan heel van de bewijsvoering van het Openbaar Ministerie. Bewijsstukken die zomaar zijn verdwenen, de politie is een sportschoen kwijtgeraakt die was gelinkt aan een schoenafdruk op de plaats van het delict. 

Ook het gevonden DNA van de drie overvallers kon niet worden gekoppeld aan de man waarna de rechter niets anders kon doen dan de man direct in vrijheid te stellen. De man reageerde na afloop ontzettend blij en opgelucht te zijn met deze uitspraak, vooral omdat hij vanaf het moment dat hij werd aangehouden vol heeft gehouden onschuldig te zijn. De man werd aangehouden toen hij in zijn auto wilde stappen, deze auto is door getuigen gezien op de plaats van de overval.  Maar al snel bleek uit camerabeelden dat de man de auto aan het zoeken was en dus iemand anders de auto had meegenomen. 

Het Openbaar Ministerie beraad zich nog of ze tegen de uitspraak in beroep gaat. 

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.