Medemblik Actueel.

Algemeen

WonenPlus de Sociale Kracht in uw buurt, dorp of stad!

wonenplus
WonenPlus de Sociale Kracht

Medemblik – WonenPlus is een organisatie welke al jarenlang zijn diensten aanbiedt in de gemeente Medemblik. WonenPlus is voor mensen van 65 jaar en ouder, chronisch zieken en mensen met een beperking. De leeftijdsgroep is dus breed,  van jong tot oud zijn wij actief aan het werk.  In diverse dorpen hebben wij Servicepunten van WonenPlus dus dichtbij huis en bijna iedere ochtend geopend.

WonenPlus is een ‘gouden formule’ en werkt al jaren in uw dorp. Wij bieden diensten aan omdat u er niet meer toe in staat bent of een tijdelijke hulp nodig heeft en wel zelfstandig wilt blijven wonen. 

 Het zijn diensten om mensen zo lang mogelijk thuis te kunnen laten wonen of persoonlijke ondersteuning aanbieden. Een kleine opsomming van ons dienstenaanbod, kleine tuinklussen, kleine onderhoudsreparaties, administratieve ondersteuning, belastingpapieren, huisbezoek, samen winkelen, het ontlasten  van de mantelzorger dus een vorm van een oppas, vervoer, computerhulp. Voor enkele diensten wordt nog een kleine bijdrage gevraagd bijvoorbeeld een tuinklusje kost € 3,50 per uur.

Onze slogan voor het project Samenkracht,  dit project  is een onderdeel van WonenPlus, ‘ Iedereen kan wel iets, niemand kan alles, alleen’.  De mensen worden ouder en willen graag thuis blijven wonen maar niet alles gaat meer zoals voorheen dan biedt WonenPlus mogelijkheden! Maar ook mensen die chronisch ziek zijn of een beperking hebben en het niet altijd alleen redden, zijn welkom om abonnee te worden!

Een grote groep vrijwilligers staat klaar om deze diensten aan te bieden en doen dit met veel plezier. Want iets doen en dus betekenen voor een ander is mooi vrijwilligerswerk.

De WonenPlus abonnee is blij dat er  een dienst wordt aangeboden  welke hij/zij niet meer kan uitvoeren of contact heeft met een vrijwilliger voor een luisterend oor, kopje koffie, wandeling etc.

Het is dus voor beide partijen, de hulpvrager en de hulpverlener een positieve gebeurtenis en dit is een prachtige formule.

Wij hebben een groot  abonnee bestand en lang niet iedereen maakt nog gebruik van onze diensten omdat het nog niet nodig is want men kan alles nog zelf doen.  Hiernaast is er een groep abonnees welke met enige regelmaat diensten van ons afneemt, een boodschap doen , koffie drinken en een praatje,  een tuintje even bijwerken zodat het weer netjes is, etc.  Ons aanbod ‘vervoer’ is ook een veel gevraagde dienst, mensen die bijv. naar het ziekenhuis moeten of op bezoek willen gaan bij vrienden. Wij hebben chauffeurs die korte maar ook langere ritten willen maken hierbij betaalt men een km vergoeding aan de chauffeur.

Men kan lid worden van WonenPlus voor € 15,05 per jaar en voor dit bedrag is er de mogelijkheid om diensten van ons af te nemen. Huurt u een woning van Het Grootslag/De Woonschakel  dan kost het € 7,50. 

WonenPlus de Soiale kracht in uw dorp! Wilt u ook lid worden of vrijwilligerswerk doen?

Voor meer informatie, WonenPlus – Stichting de Wering, T 088-007510 of b.visser@stichtingdewering.nl  of h.dijkstra@stichtingdewering.nl

Reageren via facebook