17.2 C
Medemblik
26 mei 2020 10:49
Medemblik Actueel.

Voorjaarsconcert fanfare OKK 29 maart 2014, sporthal Midwoud

Voorjaarsconcert fanfare OKK 29
Voorjaarsconcert fanfare OKK 29

Midwoud – Fanfare OKK en koor Four Winds, beiden uit Oostwoud lieten op dit voorjaarsconcert horen het dorp trots kan zijn op zoveel muzikaliteit. Er zijn diverse overeenkomsten tussen beide muziekverenigingen: dezelfde voorkeur voor de muzieksmaak, leuke arrangementen, uitvoering en presentatie.

Het begin oogde wat moeilijk, het orkest begon aarzelend en en twijfelend, bang om fouten te maken. Voor het koor gold hetzelfde voor het eerste nummer, diverse koorleden waren te voorzichtig met de inzetten, teveel wachten op de anderen.

Maar na de eerste nummers van beiden, zetten Four Winds een goede medley neer van James Bond en vertolkte OKK aansluitend Skyfall op aantrekkelijke wijze, waarbij Four Winds op fraaie wijze het refrein vertolkte. 

OKK speelde de Cupsong, met medewerking van kinderen uit de zaal. Het geheel was extra leuk door het handgeklap en de begeleiding door plastic bekertjes.

Na de pauze traden zowel OKK als Four Winds zelfverzekerd naar voren. Zowel muzikanten als zanger geloofden weer in hun eigen optreden, de inzetten waren perfect en de samenklanken harmonieus.Ook beide dirigenten, Peter Goosensen van OKK en Ingrid Sijm van Four Winds dirigeerden met zichtbaar plezier.

OKK begon na de pauze met een saxofoonkwartet die o.a. Muziek uit de Soldaat van Oranje speelde, prachtig uitgevoerd. Four Winds zong op aangrijpende wijze een medley uit de musical Miss Saigon, waarbij de tenoren iets meer aandacht mogen besteden aan de zuiverheid in de hoge passages.

Het concert werd afgesloten met All that Jazz, uitgevoerd door beide muziekverenigingen. Uitstekende inzetten, goed op elkaar ingespeeld en gezongen, een genoegen om naar te luisteren en te kijken.

Het publiek sprak met een langdurig applaus de waardering uit en liet zo zien genoten te hebben van dit voorjaarsconcert.

Reageren via facebook