17.7 C
Medemblik
14 juli 2020 17:30
Medemblik Actueel.

Theetuin Onderdijk – genieten van natuurlijke producten

Theetuin Onderdijk - genieten van natuurlijke producten
Theetuin Onderdijk – genieten van natuurlijke producten

Onderdijk – Anno 2014 wil de mens gezonder en biologischer leven. Een goed begin  is Laih Laih’s Kruiden & Theetuin in Onderdijk. 3 jaar geleden begon Leonie Schirp een kruiden- en theetuin in Onderdijk. 6 jaar geleden maakte zij samen met haar vriend een reis van een jaar door oa. Azië waar zij in aanraking kwam met de heilzame ensmaakversterkende werkingen van kruiden

Weer thuis in Medemblik kwam zij in aanraking met een korte curcus gericht op kruiden, waar werd geleerd wat kruiden zijn en wat ze kunnen doen.  Hierdoor geïnspireerd werd besloten een opleiding tot kruidengeneeskundige te gaan volgen.  Van het één kwam het ander en via markten waar zij met eigen gemaakte producten stond werd de eerste jam gemaakt die zeer goed ontvangen werd. 

In maart 2011 werd besloten om achter hun huis in Onderdijk een echte kruidentuin te gaan aanleggen met als resultaat een tuin waar iedereen even kan bijkomen van het hectische leven van vandaag de dag, een omgeving vol geuren, smaken en ervaringen. 

In het winkeltje zijn alle producten te koop, biologisch en gezond.
In het winkeltje zijn alle producten te koop, biologisch en gezond.

Nu na 3 jaar is de kruidentuin niet meer weg te denken in Onderdijk. Van verre, maar ook uit Medemblik en de omringende dorpen, komen ze de zelfgemaakte kruidenthee drinken, samen met de zelfgemaakte hapjes, gemaakt met speltmeel. Spelt is, zoals men vaak leest niet een tarwesoort, maar een graan, wat de bakker vroeger gebruikte, voordat het hedendaagse graan, tarwe, werd gekweekt. Elke dag vers gemaakt door Leonie, en natuurlijk 100% biologisch. In de zomer maanden en tijdens vakanties weten ook de (fiets)toeristen de Theetuin goed te vinden. 

In het winkeltje kunt u tijdens openingstijden terecht voor de diverse kruiden- en theeproducten maar ook voor hapjes en de zelfgemaakte jams. 

Op 12 april aanstaande vind u Leonie en haar kruiden- en theeproducten bij de Molen in Wervershoof waar zij op een houtvuur heerlijke biologische brandnetelsoep gaat bereiden voor de bezoekers van de markt.  

Laih Laih’s Kruiden- en Theetuin vind u aan de Onderdijk 223 in Onderdijk, let op de grote theepot als u Onderdijk vanuit Medemblik komt binnenrijden. Op de website van Leoni leest u nog veel meer van wat zij te bieden heeft in haar kruiden- en theetuin. 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ocgMGPnEXOs[/youtube]

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?