Slecht weekend voor mensen met hooikoorts

Hooikoortsalarm

Medemblik – Het warme lenteweer dat dit weekend wordt verwacht, leidt er waarschijnlijk toe dat mensen die gevoelig zijn voor hooikoorts klachten krijgen.  Door het zachte weer in maart staan de berken al in bloei, bijna een maand eerder dan gewoonlijk. Dat meldt de Allergieradar, een samenwerkingsverband van het Leids Universitair Medisch Centrum en de Natuurkalender.

Berkenpollen zijn berucht bij hooikoortspatiënten. Mensen die ook overgevoelig zijn voor elzenpollen hebben al ruim een maand last van een loopneus en tranende ogen, want ook de elzenbomen kwamen veel vroeger in bloei dan andere jaren. Op 24 en 25 februari piekten de klachten over elzenallergie, schrijft NU.nl op haar website. 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.