15.1 C
Medemblik
23 mei 2020 10:21
Medemblik Actueel.

Opening 3D-aangifteloket in Noord-Holland

Medemblik – De politie biedt een nieuwe manier van aangifte doen aan. In Noord-Holland gebeurt dit in nauwe samenwerking met de gemeente. Vanaf 26 maart is het namelijk voor burgers mogelijk om aangifte te doen in het gemeentehuis, via het 3D-aangifteloket. Dit is een fijne en beveiligde politieruimte. 

Primeur

De primeur van het eerste 3D-aangifteloket ligt bij de gemeente Medemblik. Het 3D-aangifteloket is gevestigd in het gemeentehuis, in Wognum. Later in het jaar volgen er in ieder geval nog twee gemeenten. 

Met dit 3D-aangifteloket breidt de politie de mogelijkheid om aangifte te doen uit. Via internet, telefoon en aan het bureau of thuis kon al aangifte worden gedaan. Deze manieren blijven. 

Werkwijze

Via 0900-8844 maakt de aangever vooraf een afspraak om aangifte te doen. Samen met de politiemedewerkster kan de snelste en beste mogelijkheid voor de burger nu ook 3D-aangifte zijn. Het 3D-aangifteloket is een beeldscherm met een 3D-achtige beleving, waarmee de aangever persoonlijk contact heeft met een politiemedewerker die vanaf een andere locatie de aangifte opneemt. De politiemedewerker zit in Alkmaar en bedient vanaf daar het 3D-aangifteloket. De medewerker opent voor de aangever de deur, zet het scherm aan en maakt de aangifte op. Met een camera kan ook een legitimatiebewijs worden gescand. De aangifte wordt later thuis gestuurd. 

Proef

Eind 2014 worden de ervaringen aangeboden aan de landelijke korpsleiding, waarna een besluit wordt genomen om deze nieuwe manier van aangifte doen op te laten nemen in de standaard dienstverleningmogelijkheden van de politie.

Reageren via facebook