MOC in serieuze degradatiezorgen

Midwoud – MOC speelde zondag 23 maart de tweede belangrijke wedstrijd achter elkaar in de strijd tegen degradatie. Sint Boys uit Sint Maarten was de tegenstander, dat met 12 behaalde punten nog één punt onder MOC op de ranglijst stond. Zonder de nog steeds geblesseerde aanvoerder Aart Vijfvinkel, maar met de van een blessure teruggekeerde Jeroen Koomen in de basis, begon MOC strijdbaar aan het duel.

In tegenstelling tot Kaagvogels, dat de vorige week veelvuldig de lange bal hanteerde, probeerde Sint Boys meer te voetballen. MOC kwam er via Dennis Buisman en Jeroen Matla aan de rechterkant een aantal keer goed door, maar tot uitgespeelde kansen leidde dat niet. Hoge voorzetten op Jeroen Koomen leidden niet tot de openingstreffer, een schuiver van Joris Bootsman in de rebound werd ternauwernood van de lijn gehaald.

Sint Boys kwam halverwege de eerste helft op voorsprong na een diepe bal, die vanuit buitenspelpositie werd verlengd. De arbiter besliste in het nadeel van oranje zwart dat er geen sprake was van buitenspel. Aangeslagen na de zoveelste tegenslag van dit seizoen, werd nog geen vijf minuten later zelfs de 2-0 op het scorebord gezet, door niet al te sterk verdedigen van MOC.

Na de rust kwam het besef dat degradatie naar de 6e klasse wel heel erg dicht bij komt en MOC gooide de schroom van zich af en zocht hartstochtelijk de aanval. Eindelijk werden ook de duels om de afvallende bal gewonnen en werd Sint Boys in de verdediging geduwd. Behalve een aantal corners leverde het geen uitgespeelde kansen een op. Een handsbal na een klein uur spelen leverde MOC wel een penalty op, die werd benut door Joris Bootsman.

Met A-junioren Leon de Gier en Darren Vledder voor de niet geheel fitte Bootsman en Thomas Boogert probeerde MOC de 2-2 te forceren, maar veel meer dan een kopbal van Koomen op de paal leverde dat niet op. Door achterin 1 op 1 te spelen kreeg Sint Boys meer ruimte en na knullig balverlies viel zelfs de 3-1 en zat de wedstrijd op slot. 

MOC zakt door de nederlaag nog een een plek op de ranglijst en heeft nu nog maar één punt voorsprong op hekkensluiter Wieringerwaard, dat overigens op 13 april de tegenstander is. Op 6 april wacht eerst thuis nog Nieuwe Niedorp voor MOC, dat moet strijden om in de vijfde klasse te kunnen blijven.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.