Medemblik scoort ver onder landelijk gemiddelde met handel in drugs

Medemblik ver onder landelijk gemiddelde

Medemblik – Onderzoek heeft uitgewezen dat in 2013 de gemeente Medemblik ruim onder het landelijk gemiddelde scoorde wat de handel in drugs betreft. Landelijk handelen 9 op de 10.000 inwoners in drugs, in de gemeente Medemblik waren dit er 3 op de 10.000 inwoners, ruim 68% minder. . Kijken we naar 2012 dan is dit zelfs met 7% gedaald, in 2012 werden er nog 14 op de 10.000 inwoners gelinkt aan handel in drugs. 

Kijken wij naar de ons omringende gemeentes dan zien wij dat in Hoorn gemiddeld 8 op de 10.000 inwoners zich met handel in drugs bezighoudt. Enkhuizen zit vrijwel op het gemiddelde van Medemblik met 4 op 10.000 inwoners.  

Over het algemeen komt Westfriesland er landelijk gezien veel beter uit dan bijvoorbeeld de regio Volendam waar 15 op 10.000 inwoners aan drugshandel worden gekoppeld. 

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.