Knoppentocht Streekbos

Knoppentocht Streekbos
Knoppentocht Streekbos

Westfriesland – Natuur nodigt uit om te ontdekken. Wandel mee met twee IVN-gidsen langs ontluikende bomen en bloeiende struiken in Het Streekbos. Deze gratis bosexcursie voor volwassenen en grotere kinderen begint bij het IVN Streekbos Paviljoen in Bovenkarspel.  Tip van de gidsen: ‘laarzen aandoen voor gemak buiten de paden”.

Bomen herkennen in het voorjaar is een uitdaging voor knappe k(n)oppen. Geen boom is gelijk. Maar door te letten op het silhouet leert men verschillende bomen ontdekken, evenals de vormen en kleuren van de knoppen. Door middel van opdrachtjes en zoekkaarten wordt men naar de juiste boom geleid. Het nut, het ‘ziek en zeer’ van bomen en sommige specifieke kenmerken komen tijdens deze knoppenwandeling van ongeveer anderhalf uur aan bod. Geniet van het eerste lentegroen!

Meer informatie

Voor meer informatie ga naar de website van het IVN Westfriesland

Details

  • Datum: zondag 30 maart 2014
  • Starttijd: 14:00
  • Eindtijd: 15:30
  • Locatie: Streekbos Paviljoen, Veilingweg 21, 1611 GN Bovenkarspel

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.