RABO Westfriese Dorpenomloop Wervershoof 2014 naar nieuwe datum !

Nieuwe datum
Nieuwe datum

Wervershoof – Na een jaartje afwezig te zijn geweest (wegwerkzaamheden in het centrum van Wervershoof zoals u allen weet en heeft ondervonden) heeft het bestuur van SWW (Stichting Westfriese Wielerevenementen) in samenwerking met de KNWU een nieuwe datum voor de wielerwedstrijden in en om Wervershoof. Dat wordt in 2014 de datum 25 mei.

Er komt ook een vernieuwde startplaats voor de renners, de jurywagen en start/finish vindt plaats tegenover het Winkelcentrum, tussen de Burg. Raatlaan en de Dorpsstraat in. Sportief wielertechnisch leek het bestuur het ook wel speciaal om weer de “andere” kant op te fietsen. Dus dat houdt in dat de renners rechtsom gaan fietsen; als het startschot voor de diverse categorieën heeft geklonken, gaan ze rechtsaf langs het vroegere postkantoor en de vroegere Raiffeisenbank (!), klein stukje Dorpsstraat en richting De Hoek, het Zijdwerk op, laverend tussen de wegafzettingen door, weer rechtsaf de Molenweg op, waarschijnlijk tegen de wind in naar de Parallelweg van de Markerwaardweg en ook daar weer rechtsaf buigend, koersend onder begeleiding van diverse motards naar de rotonde van de Parallelweg met de Vok Koomenweg, gelijk weer richting Wervershoof. Daar krijgen we dan aan de linkerhand de VVW velden aan de Theo Koomenweg en zigzag-sturend over de rotonde met de Simon Koopmanstraat de Europasingel op en de eerste zijstraat weer rechtsaf: de Raiffeisenlaan weer op. Toch een rondje van 4,25 kilometer, die de heren renners dan voorgeschoteld krijgen !

Het programma is gelijk aan dat van 2012, begonnen wordt allereerst om 10.00 uur  met een Omloop voor de Sportklasse, een exclusief te verrijden Officieus Nederlands Kampioenschap Sportklasse, inclusief de te verdienen Nederlandse Kampioenschaptrui en inclusief het Nederlandse Volkslied, dat ten gehore zal worden gebracht tegen 11.30 als de winnaar bekend is. Deze Sportklasse renners rijden ook de grote lus. Wielerkenners hebben dan al uitgerekend dat deze koers uit 65 kilometer zal bestaan, wie weet wint de plaatselijke favoriet Ron Houtop deze koers wel weer, hij heeft er ervaring mee !

Vanaf 12.00 uur voor de Jeugd van de gemeente Medemblik, de RABO Dikke-Banden race, in diverse jeugdcategorieën natuurlijk, om het wel eerlijk te laten verlopen. Dit criterium rijdt de “kleine” ronde; wel van start op de Raiffeisenlaan, via De Hoek, maar dan de Simon Koopmanstraat op en bij de rotonde met de Vok Koomenweg, rechtsaf de Europasingel op en daarna de 1e de beste bocht weer in: de Raiffeisenlaan weer insturend. De hele Raiffeisenlaan lang kunnen de jonge rennertjes dan in elkaars slipstream naar de finish daveren, om uit te maken wie er de kampioenen van de Gemeente Medemblik worden. Tevens is classificatie mogelijk voor het NK Dikke Banden Race KNWU (per categorie). Deelname kan met jullie gewone DIKKE-BANDEN fiets, dus géén wielrenfiets !! De prijzen zijn bekers en medailles.

Daarna weer de unieke wedstrijd voor West-Friesland: het Open Kampioenschap voor wielerliefhebbers en recreanten; leden van de Pedaleurs; niet toegankelijk voor renners met een KNWU-licentie.

Deze koers krijgt de naam: Grote Prijs van de Gemeente Medemblik 2014 en staat open voor alle mannelijke inwoners van deze gemeente, een soort Prominentenrace / Gentleman’s  Koers. Het parcours wat gereden wordt is de “kleine” lus, dus die over de Simon Koopmanstraat. In een tijdsbestek van ongeveer een uur en een kwartier kunnen de deelnemers elkaar afmatten in deze bloedserieuze wedstrijd over bijna 50 kilometer, 49 namelijk, het rondebord bij de Jurywagen staat op 35 als deze grote groep wielerenthousiastelingen van start gaat tegenover het winkelcentrum. Wie mag zich een jaar lang de Campione Grote Prijs van Medemblik noemen ? Inschrijven kan via: jos.sww.wervershoof@ziggo.nl

Als deze bijzonder serieuze strijd beslecht is en iemand een jaar lang met zijn hoofd in de wolken mag lopen, begint om 15.00 de Grote Omloop van Wervershoof: 120 kilometer voor de wielen van de Neo-Elite renners, met alle toppers aan de start.

Het bestuur is al druk doende om alle vergunningen en wielertechnische zaken te regelen. Dit evenement kan echter niet plaatsvinden zonder enthousiaste medewerkers die heel wat vrije uurtjes opofferen voor de wielrensport. En ook kan de Stichting Westfriese Wielerevenementen niet zonder de financiële sponsoring en toezeggingen van de al jaren trouwe sponsors van deze ronde. Ook dit jaar zullen de sponsors weer worden benaderd om het in 2014 allemaal weer mogelijk te maken en als er nog bedrijven zijn in de regio Wervershoof en omstreken die de wielersport een warm hart toedragen en de SWW willen steunen, dan zijn ze uiteraard van harte welkom om contact met het bestuur op te nemen.

Dat kan in dit geval met de voorzitter van SWW, Sjaak Schuitemaker uit Andijk, hij is te bereiken onder zijn emailadres: schuitemaker2@quicknet.nl om het makkelijk te maken.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.