19 C
Medemblik
20 september 2020 16:10
Medemblik Actueel.

Schaakvereniging de Pionier – Spelen bij gedempt licht…..

Abbekerk – De nummers 1 en 2 kregen het eerste bord, want Toine Molenaar is 1 en 2 is Lukas Boots. Toine heeft 597 en Lukas 549 punten. Eigenlijk zou het licht gedempt moeten worden, de muziek zachtjes en de overige gasten slechts op een fluistertoon met elkander converseren. Helaas was de realiteit anders, de biljartballen waren niet voorzien van een wollen hoesje, de muziek was niet onze keus en te hard en de gasten hadden dolle pret en daarin konden wij meedelen.

Tekst: Victor Groeneveld

Desondanks speelden Toine en Lukas de sterren van de hemel en het liet zich aanzien dat er een remise aan zat te komen. Gelukkig zijn beide schakers van het soort de dood of de gladiolen en er werd tot het gaatje geschaakt. Lukas won! Nu heeft Toine nog steeds 597 punten, maar Lukas is gestegen tot 590. We moeten dit seizoen nog 5 partijen spelen, veel kan er niet meer gebeuren, waarschijnlijk komt op 24 april de NOS om opnames te maken voor het late journaal. Nog even het kenmerk van de echte kampioenen, er is geen enkele partij geëindigd in remise.

De meeste partijen waren voorspelbaar, maar we noemen er een paar. Theo Laan – Kees Ooms. Kees op 8 en Theo op 9, dat zou Kees dus moeten winnen. Nee, Theo ging met de winst naar huis. De 4e plaats is in handen van Sake Sijtsma en nummer 5 staat Bas Hoepelman, zodat de verwachting was dat Sake… maar nee, Bas ging met de eer strijken. Victor op 12 en Adrie Molenaar op 11 en Adrie deed wat van hem verwacht werd, hij won. Jouke van Groningen moest tegen de nummer 7, Gerco Stapel en dat is niet eerlijk want Gerco hoort thuis in de top 3 en Jouke laveert bij de onderste regionen, zodat Jouke zijn verlies moest nemen. Hij droeg het als een man.

De laatste kamp was Arnold Velthuis – Kees Haakman, maar ook hier Arnold op 3 en Kees op 10. Dat was dus een ongelijke strijd, zodat Kees het onderspit dolf en dat is des te opmerkelijker omdat Arnold met zijn hoofd bij 21 april (het anders dan ander schaaktoernooi) zat.

Voor wie de opening van het schaakseizoen 2014-2015 niet wil missen, stuur een mailtje naar vhgroeneveld@quicknet.nl

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?