11.8 C
Medemblik
25 september 2020 22:07
Medemblik Actueel.

Op zoek naar 300 miljoen kubieke meter aardgas in Lambertschaag

Lambertschaag – Bij Lambertschaag wordt vanaf vrijdag gestart met het proefboren naar aardgas. Energiebedrijf Vermilion is op zoek naar 300 miljoen kubieke meter gas in een dikke laag steen. Het op- en afbouwen van de boortoren en de proefboringen van Vermilion Oil & Gas duren ongeveer zes weken. Volgens de gemeente Medemblik kan het proefboren ‘enige overlast’ veroorzaken.

Vergunning
Eerder kwamen inwoners van de gemeente nog in opstand tegen de proefboring naar aardgas bij Lambertschaag. Ze stapten zelfs naar de Raad van State. Het bedrijf mag nu wel proefboren, maar willen ze er ook een gaswinningslocatie van maken, dan moet de gemeente daar opnieuw naar kijken.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?