20.1 C
Medemblik
20 mei 2020 21:31
Medemblik Actueel.

Windmolen Wieringemeer is legaal zegt de Provincie

Hollands Kroon – Er is niets misgegaan met de procedure bij de bouw van megawindmolen De Ambtenaar op de grens van de Wieringermeer bij Medemblik. Dat meldt Gedeputeerde Staten naar aanleiding van vragen van de PvdA en PVV.

De beide partijen stelden vragen naar aanleiding van berichten in de media waaruit bleek dat de bijna 200 meter hoge turbine volgens toenmalig wethouder Kees List van Hollands Kroon helemaal niet gebouwd had mogen worden,schrijft het NHD op haar website.

Volgens List is een truc toegepast, door de alleenstaande windmolen te behandelen alsof het een grootschalig windpark was.

Uit de antwoorden op de vragen bij de provincie blijkt dat er volgens Gedeputeerde Staten niets is misgegaan. De regelgeving is inmiddels wel aangepast waardoor het nu niet meer mogelijk is een windmolen van deze omvang zo dicht bij woningen te bouwen.

In de Schager Courant staat vandaag een uitgebreid verhaal over de ambtenaar en alle problemen die de windmolen met zich meebrengt.

Reageren via facebook