Veel mensen onbekend met Tekenencefalitis (FSME)

Medemblik – Tekenencefalitis (FSME) is een virusinfectie die een ontsteking van de hersenen kan veroorzaken. Teken die besmet zijn met de Europese variant (FSME) komen voor in grote delen van Centraal- en Oost-Europese landen; de Balkan, Finland, Zweden, Denemarken, oostelijk Frankrijk, Oostenrijk en zuidelijk Duitsland. Kampeerders en wandelaars die deze landen/ gebieden bezoeken, kunnen zich bij GGD Hollands Noorden laten vaccineren tegen FSME.

Voor meer informatie over risicogebieden, een afspraken maken voor vaccinaties en persoonlijk advies kan men terecht bij de afdeling reizigersadvisering van GGD Hollands Noorden. Contact: 088-01 00 535 of www.ggdhn.nl/reizen.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.