16.7 C
Medemblik
25 mei 2020 12:13
Medemblik Actueel.

Andijkse Irene Schouten van marathon naar langebaanschaatsen

Andijk – Irene Schouten maakt zaterdag haar debuut als langebaanschaatser op een groot internationaal toernooi. De Andijkse komt in actie op het WK Allround in Heerenveen (22-23 maart). ”Als ik aan een vol Thialf denk krijg ik nu al kriebels”,aldus een vrolijke Irene Schouten.

Dit jaar maakte Schouten definitief de overstap van het marathonschaatsen naar de langebaan. Een bewuste, maar moeizame overstap. ”In trainingen ging het altijd erg goed alleen in de wedstrijden liep het voor geen meter. Ik heb volgehouden en in januari kwamen de resultaten er ook opeens in de wedstrijden. Na het NK waar ik derde werd mag ik nu dus naar het WK”, aldus Irene Schouten.

Reageren via facebook