Westfriesgasthuis trots op Pluscertificaat Heupvervanging 2014 Achmea

Hoorn – Het Westfriesgasthuis heeft van verzekeraar Achmea het Pluscertificaat Heupvervanging 2014 ontvangen vanwege hun kwalitatief goede zorg bij het vervangen van een heup. Dit certificaat is uitgereikt voor de orthopedische zorg bij patiënten die toe zijn aan een nieuwe heup. Orthopedisch chirurg William Neve: “Achmea heeft ons beoordeeld en vindt dat we goed presteren. Dat blijkt onder meer uit de positieve ervaringen van patiënten, het lage percentage wondinfecties en een minimaal aantal noodzakelijke heroperaties. Ook stelt Achmea dat we patiënten niet bovengemiddeld snel een operatie aanbevelen, terwijl er nog andere opties voor behandeling zijn. Voor ons zijn de uitkomsten van het rapport geen verrassing. Maar het is natuurlijk wel een mooie bevestiging dat we zorg van hoge kwaliteit leveren. We vieren het behalen van dit certificaat graag samen met de mensen waar we het voor doen.” Daarom kregen alle patiënten op de polikliniek en verpleegafdeling van Orthopedie een lekkere traktatie.

Snel op de been

Patiënten die een nieuwe heup of knie nodig hebben, krijgen in het Westfriesgasthuis hun zorg sinds eind 2013 via de methode ‘snel op de been’. Doel is om mensen zo snel mogelijk weer in beweging te krijgen. Het Westfriesgasthuis is het eerste ziekenhuis in Noord Holland die deze zorg biedt. Het verschil met de oude situatie is dat patiënten op de dag van de operatie al uit bed kunnen en binnen 2-3  dagen naar huis mogen. Thuis gaan ze verder aan de slag met hun herstel met behulp van vaste wijkverpleegkundigen. Deze wijkverpleegkundigen hebben regelmatig contact met de orthopedisch chirurgen. Jaarlijks krijgen bijna 700 patiënten een nieuwe heup of knie in het Westfriesgasthuis.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.