14.1 C
Medemblik
24 mei 2020 00:09
Medemblik Actueel.

Stichting Stal 135 opent haar 2e vestiging in kasteel Radboud te Medemblik.

Stal135_kasteel Radboud

Medemblik – Initiatiefneemsters Sandra Maria Top (Stichting Stal 135) en Carolien van Berge (Stichting kasteel Radboud) tekenden afgelopen week deze samenwerkingsovereenkomst tussen de Brocantespulletjes en verhuisdozen in. Deze overeenkomst is tevens een intentieverklaring voor de komende 3 jaar.

Hierna zal er geëvalueerd worden om het bestaansrecht ervan te kunnen continueren.

Afgelopen december organiseerde Stichting Stal 135 tot ieders tevredenheid een originele Brocantefair in kasteel Radboud. Hierdoor ontstond het idee om binnen en buiten brocante via kasteel Radboud te gaan verkopen via op het kasteelterrein te organiseren brocantefairs. Dinsdag 1 april neemt Stichting Stal 135 officieel haar intrek en kunnen bezoekers later dit jaar volop genieten van echte brocante uit heel Europa. In aanloop naar juni staat een grote Brocante(zomer)fair gepland, welke door kasteel Radboud en Stal 135 samen wordt georganiseerd. De voorbereidingen zijn volop in gang en op dit moment wordt er contact gezocht met lokale ondernemers uit de gemeente Medemblik. Sandra en Carolien hopen op een gevarieerd aanbod van echte brocanteurs en ambachtelijke, lokale lekkernijen. Het weekend van 21 en 22 juni is gepland voor deze bijzondere zomerfair. Het is het officiële begin van de zomer en zaterdag 21 juni is de langste “licht-dag“.  Op deze dag zullen tot ’s avonds diverse activiteiten plaatsvinden.  Zondag zullen “vroege vogels” het publiek verwelkomen.

Kasteel Radboud ontplooit meer initiatieven met externe partijen om de voortgang te waarborgen. Hierdoor ontstaat er een diversiteit van aanbod voor verschillend publiek. Door deze zomerfair bewust op de dag van het begin van de officiële zomer te laten plaatsvinden, zal dit jaarlijks een begrip kunnen worden. Het is de bedoeling dat dit een wederkerend evenement wordt,  zodat  de bezoekers automatisch weten dat dit elk jaar aan het begin van de zomer zal plaatsvinden. Stichting kasteel Radboud en Stichting Stal 135 verheugen zich op deze verhuizing.

Reageren via facebook