3.7 C
Medemblik
17 januari 2021 09:59
Medemblik Actueel.

Verkoop landerijen Molensloot Andijk

Andijk – Op 18 maart  tekende wethouder Kasper Gutter de overeenkomst  voor de verkoop van 14,5 ha landerijen aan de Kleingouw/Molensloot in Andijk.

De voormalige gemeente Andijk had deze gronden aangekocht met het oog op een ambitieuze woningbouwtaakstelling. Door de demografische ontwikkeling dat de bevolking nauwelijks meer groeit en de recessie van de afgelopen jaren is er echter minder behoefte aan woningen. De provincie heeft de voorgestelde bestemming van woningbouw dan ook niet goedgekeurd.

Wethouder Kasper Gutter: “Het heeft geen zin om tegen de beslissing van de provincie in beroep te gaan. We hebben in Andijk nog vele woningbouwlocaties en we verwachten deze locatie niet meer nodig te hebben om in de woningbehoefte van de kern Andijk te voorzien. Het is dan zaak om de gronden zo snel mogelijk weer af te stoten om renteverliezen te voorkomen.Wel houden we nog een strook zelf om een langzaamverkeersontsluiting vanuit de Melkweg richting de Kleingouw mogelijk te maken. Dat is een wens vanuit de voormalige gemeente Andijk om een extra veilige verbinding tussen het centrum en het nieuwe sportcomplex te realiseren.

De gebroeders Hoff uit Andijk kopen de grond. Zij gebruiken het als landbouwgrond.

Reageren via facebook