Sipke-Jan Bousema opent feestelijke 40ste Unicefloop Hoorn

Hoorn – De 40ste Unicefloop van Hoorn wordt dit jaar geopend door Sipke-Jan Bousema samen met een paar kinderen die in 2013 de meeste sponsors hadden gezocht. Als ambassadeur van Unicef komt Sipke-Jan op 12 april naar Hoorn om het startsein te geven voor de jaarlijkse sponsorloop waar ruim 1500 kinderen aan mee doen.

Dit jaar is het thema Schoon drinkwater in Sierra Leone. Kinderen gaan de komende weken sponsors zoeken om de 5, 10 of 15 km die zij gaan lopen om te zetten in een bijdrage voor dit goede doel. De opening is om 9 uur en er kan tot 11 uur gestart worden. De start voor de 15 km lopers is tot 10 uur. Ook ouders, opa’s en oma’s en andere familieleden zijn van harte welkom om mee te lopen. Zij hebben de mogelijkheid zich op de dag zelf in de schouwburg laten inschrijven voor de Loop tegen betaling van € 5,-.

Speciaal voor deze jubileumloop zijn er de volgende activiteiten: de kinderen die gelopen hebben kunnen na de tocht genieten van de musical “De Heksenmode” van het Talententheater, een musical die gaat over kinderrechten. Voor de jongere kinderen is er een ballonnenclown, schmink en een springkussen. Bovendien is er is een puzzeltocht met leuke prijsjes en nog veel meer.

1 op de 6 kinderen in Sierra Leone haalt de 5e verjaardag niet. Unicef wil de kinder- en moedersterfte in Sierra Leone binnen 4 jaar met een derde verminderen.  Een kwart van de sterfgevallen bij kinderen jonger dan 5 jaar vindt al binnen een maand na de geboorte plaats. Door een gebrek aan (goede) medische zorg, hygiëne en schoon water sterven veel pasgeboren baby’s aan relatief onschuldige complicaties zoals diarree.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.