Gratis compost Medemblik

Medemblik – Op de landelijke compostdag, zaterdag 22 maart, kunt u tussen 9.00 en 12.30 uur gratis compost afhalen op de gemeentewerf in de Wieringermeer. U levert altijd uw groente-, fruit- en tuinafval gescheiden in en nu krijgt u er het eindproduct, mooie compost, gratis voor terug. Door deze compost te gebruiken in uw tuin, hergebruikt u uw gft-afval op een nuttige manier.

Compost ophalen

Als u compost komt ophalen, neem dan zelf een schep en vuilniszakken, emmers of een aanhangwagentje mee om de compost in te vervoeren. Er zijn medewerkers van de buitendienst aanwezig om te helpen. Kom op tijd want op is op!

Verwerking Gft-afval

Het Westfiese afval wordt ingezameld door HVC/HollandCollect, het bedrijf dat ook ons andere afval ophaalt. Van het gft-afval maakt HVC niet alleen compost. Vergisting levert ook biogas op, dat gebruikt wordt in de transportsector en voor het produceren van energie. Wist u dat iedere volle groene minicontainer van 140 liter die u aan de weg zet, gelijk staat aan ongeveer 15 tot 20 kilo compost? Compost is zowel voor de bodem als voor het milieu van grote waarde. Het verwerken van gft tot compost is goedkoper dan verbranden, zorgt voor minder luchtvervuiling en het bespaart grondstoffen. Een goede reden om uw gft-afval apart te houden!

Open dag

Op de locaties van HVC-compostering in Middenmeer en Purmerend is op 22 maart een open dag. Ook hier kunt u dan gratis compost afhalen tussen 8.00 en 15.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.hvcgroep.nl

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.