Boudewijn de Groot in 'Het Park' adembenemend mooi

HOORN – Boudewijn de Groot trad zondagavond 16 maart weer op in schouwburg ‘Het Park’ in Hoorn. Met hetzelfde succesvolle programma had hij ook in december 2012 de schouwburg bezocht. Door de vele verzoeken is deze tournee met een jaar verlengd. Hoewel de setlist nagenoeg gelijk is aan die van de vorige tournee, klinken veel nummers door veranderingen in het arrangement verfrissend. ‘Een meisje van zestien’ als zigeunerlied met op de voorgrond de voortreffelijke violiste Monique Lansdorp kun je niet vaak genoeg horen.

Een aparte vermelding verdient het licht, dat in al zijn eenvoud perfect aansluit bij zowel de tekst als de melodie van elk nummer. En de spots komen ook weer precies op tijd in beweging bij ‘Jimmy’ (De eenzame fietser) .

De voorstelling opende met een aantal nummers die sterk refereren aan onze Hollandse kusten en de Waddeneilanden. Je kunt een speld horen vallen. Na de pauze het indrukwekkende nummer van Maarten van Roozendaal ‘Christoffel’, gespeeld en gezongen door Marcel en Boudewijn de Groot samen. ‘Berlijn’ klinkt nog mooier dan op de CD. De nummers over zijn in het Jappenkamp overleden moeder en zijn gerepatrieerde vader moet Boudewijn de Groot al vele malen hebben gezongen, maar hij weet daar steeds weer het juiste gevoel mee over te brengen.

Na de voorstelling staat de zaal zonder aarzelen als één man op en beloont de band van Boudewijn de Groot met een ovationeel applaus. Boudewijn de Groot komt nog op 10 april in Purmerend en op 27 april in Alkmaar, maar die voorstellingen zijn uitverkocht.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.