16.6 C
Medemblik
9 juli 2020 11:41
Medemblik Actueel.

Proefboring Lambertschaag start 20 maart.

Medemblik – Vermilion Oil & Gas Netherlands B.V. heeft op een perceel aan de Parallelweg, evenwijdig aan de A7, ter hoogte van Lambertschaag, een locatie aangelegd voor het uitvoeren van een proefboring naar aardgas.

De werkzaamheden starten in week 12 (20 maart 2014) en duren naar verwachting 6 weken. In deze periode vindt ook de aan- en afvoer van de boortoren plaats.

Voor zowel de aanvoer als voor de afvoer van de boorinstallatie vinden circa 150-160 vrachtbewegingen plaats. Hiervoor is in overleg met de gemeente Medemblik een verkeersveiligheidsplan opgesteld waarin de transportroutes zijn aangegeven en afspraken zijn gemaakt over de te nemen verkeersmaatregelen. Voor het uitvoeren van de proefboring is een melding gedaan op grond van het Besluit algemene regels milieu mijnbouw bij het Ministerie van Economische Zaken. Indien aardgas wordt gevonden, wordt het gasveld getest.

De kans bestaat dat als gevolg van de werkzaamheden enige overlast optreedt. De aannemers doen hun best om overlast zo veel mogelijk te beperken.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer Fokke Jansma, telefoonnummer (0517) 49 33 33.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?