MOC vecht zich naar een punt bij ALC

Midwoud – Zondag 9 maart speelde MOC de uitwedstrijd tegen buurman ALC in Abbekerk. Op de ranglijst bestaat er een groot verschil tussen beide ploegen, aangezien ALC nog meedoet voor de titel in 5A.

ALC schoot uit de startblokken en zette de mannen uit Midwoud vanaf de eigen eigen helft flink onder druk. Toch waren de beste kansen in de beginfase voor MOC. Een slimme pass van Dennis Doodeman bracht Jeroen Matla in stelling, maar oog in oog met de keeper schoot hij over.

Even later werd een goal van Jeroen Koomen afgekeurd doordat hij zich in buitenspelpositie bevond. Een vrije trap van Rowan de Droog, aan de buitenkant van het zestienmetergebied, leidde vervolgens wel tot de 1-0, via een been van ALC.

ALC werd steeds feller in de duels en dat leverde binnen het half uur een dubbele wissel op voor MOC. Eerst viel Remco Perton ongelukkig op zijn reeds geblesseerde schouder en een onbehouwen actie op de enkel van Jeroen Koomen luidde ook zijn aftocht in. ALC maakte vervolgens de 1-1 uit een scrimmage.

Na de rust zakte MOC wat verder in, in een poging de 1-1 veilig te stellen. Aanvallend kwam MOC er niet ver meer uit. Maar onder aanvoering van aanvoerder Aart Vijfvinkel en de naar het middenveld terug gezakte Jeroen Matla werd gevochten voor elke meter. Sjoerd Winkel kopte een corner vlak voorlangs, dat bleek één van de spaarzame kansen van MOC in de tweede helft.

ALC had een veldoverwicht, maar tot uitgespeelde kansen leidde dat niet. Van mooi voetbal was deze middag van beide zijden geen sprake, maar de strijdlust maakte veel goed. Vlak voor tijd kreeg ALC nog beste kans op de 2-1, maar de bal werd hoog over geschoten.

In de fase waarin ieder punt belangrijk is in de strijd tegen degradatie, mag MOC zich gelukkig prijzen met dit zwaarbevochten punt. Komend weekend speelt MOC tegen Kaagvogels, concurrent in de degradatiestrijd.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.