3.7 C
Medemblik
17 januari 2021 10:00
Medemblik Actueel.

Politieke rel in Medemblik.

Medemblik – Ruzie binnen de politieke gelederen van Medemblik. Piet Groot (BAMM) en Rinus Huijsen (OWP) vertikken het om een overeenkomst te tekenen waarin is vastgelegd hoe er moet worden gehandeld mocht de integriteit van de raad worden geschonden. De twee vinden dit pure onzin. ‘Wij zijn beëdigd raadlid en dus direct aanspreekbaar op welke vorm van schending van de integriteit dan ook’ melden de twee aan onze verslaggever.

Beiden willen nu de stap maken naar de Ombudsman en daar een klacht indienen tegen Jan Burger (PvdA) die zij beschuldigen van zwartmakerij en insinuaties en tegen Burgemeester Frank Streng omdat hij niet tijdig heeft ingegrepen. 

Dit alles gebeurde tijdens de raadvergadering waar ook het onderwerp ‘integriteit’ aanbod kwam. De overige partijen hebben deze overeenkomst wel getekend. 

Reageren via facebook