Medemblik Actueel.

Bijeenkomsten

Lancering boek: ‘Dirck-Jan Coenszoon op zoek naar de Woordenschat’

Westfriesland – 300 leerlingen van maar liefst 12 basisscholen aan de Westfriese Omringdijk schreven samen het verhaal van Dirck-Jan Coenszoon die per ongeluk vanuit de Gouden Eeuw in de moderne tijd terechtkomt. Hij is niet alleen in een voor hem verre toekomst beland waar hij niets van begrijpt, hij kan ook niet lezen en schrijven! Op 12 maart werd dit boek in Schouwburg ‘t Park in Hoorn officieel gelanceerd. André Nuyens verzorgde de eindredactie en Stephan Timmers, bekend van het kinderboek van Arjen Robben, de illustraties.

Alle 300 schrijvers waren uitgenodigd voor de lancering van het boek. Levi van Kempen, bekend als V Reporter van The Voice of Holland en presentator van Disney XD, nam de presentatie voor zijn rekening. Ook trad de “echte” Dirck-Jan (Eugene Bakker, conservator van het Westfries Museum in Hoorn) op. .

Opbrengsten

‘Dirck-Jan Coenszoon op zoek naar de Woordenschat’ is een initiatief van Stichting Lezen & Schrijven en het Westfries Bondgenootschap tegen Laaggeletterdheid. Het boek ligt voor €9,95 in de regionale boekwinkels en is te bestellen via www.dirck-jan.nl. Met de opbrengsten van het boek worden taalvrijwilligers in de regio opgeleid die mensen kunnen helpen die moeite hebben met lezen en schrijven.

Leesachterstand

Dirck-Jan is niet de enige die niet goed kan lezen en schrijven. Eén op de vier kinderen verlaat de basisschool namelijk met een forse leesachterstand. Met dit boek laten de kinderen zien hoe leuk het is om te schrijven en de eigen fantasie te gebruiken. Want goed kunnen lezen en schrijven is essentieel voor een toekomst waarin je kunt worden wie je wilt zijn.

Reageer op dit onderwerp