Kabinet laat voedselbanken stikken

Medemblik – Het kabinet mag 3,5 miljoen uit een nieuw Europees fonds besteden aan armoedebestrijding. Hiervan gaat alleen geen cent naar voedselhulp, tot woede van de voedselbanken in Nederland. En dat terwijl de voedselbanken in ons land schreeuwen om hulp, vanwege een tekort aan etenswaren en een toenemende vraag. Dat meldt de Volkskrant.

Het is de eerste keer dat Nederland gebruik maakt van de Europese subsidie voor armoedebestrijding. Het kabinet vindt het effectiever om het geld te besteden aan initiatieven om burgers in armoede uit hun sociale isolement te halen.

Onthutsend, vindt voorzitter Leo Wijnbelt van Voedselbanken Nederland. “Veel gezinnen leven een hele week van een pakket van de voedselbank dat voorziet in 2 dagen voeding.”

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.