Medemblik honoreert aanvragen subsidie energiebesparende maatregelen

Medemblik – Degenen die medio januari 2014 een subsidie voor energiebesparende maatregelen hebben ingediend en aan de voorwaarden voldoen, krijgen deze gehonoreerd. Dat heeft het college van b en w van Medemblik besloten. Door ook het subsidiebedrag voor 2015 in te zetten, is het mogelijk de vele aanvragen te honoreren. De consequentie is dat door dit besluit er in 2015 geen nieuwe subsidieregeling is.

Op de eerste twee dagen van de openstelling van de subsidieregeling kwamen zoveel aanvragen binnen dat het subsidieplafond heel snel was bereikt. Dat zou betekenen dat een aantal aanvragen afgewezen zou moeten worden. De gemeente Medemblik onderzocht daarom de mogelijkheden om alle op 15 en 16 januari binnengekomen aanvragen die aan de voorwaarden voldoen, te honoreren. Door het budget over 2015 al een jaar eerder in te zetten, is dit mogelijk. Alle aanvragers ontvangen een brief met een beslissing op hun subsidieaanvraag. Voor vragen kan van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur worden gebeld met de Subsidietelefoon van de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD):  088-1021398.

Investeren in eigen woning

Overigens heeft de landelijke overheid een aantal maatregelen genomen om te blijven investeren in behoud en verbetering van de eigen woning. Voor particulieren verschaft het rijk gunstige leningen: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/energiebesparing.

Verder is het BTW-tarief voor een groot aantal werkzaamheden (arbeidsloon) tot 1 januari 2015 verlaagd naar 6 procent

 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.