20.8 C
Medemblik
4 augustus 2020 19:29
Medemblik Actueel.

Jacques Monasch bezoekt Medemblik

Er zijn veel goede intenties, maar er zit weinig schot in de zaak!

Medemblik – Zaterdagmiddag 15 maart bezoek PvdA Tweede Kamerlid Jacques Monasch de gemeente Medemblik. Naast zijn steun aan de campagne voor de fractie van de PvdA Medemblik, zal er speciaal aandacht zijn voor de huisvesting van arbeidsmigranten in Medemblik.

Vanuit de stadskern Medemblik vertrekt zaterdagmiddag een fleurige PvdA “Rood Trip” via Zwaagdijk naar Wervershoof en Andijk. Naast de ballonnen, affiches en rozen wordt de delegatie in Zwaagdijk-Oost voor een werkbezoek ontvangen door Hessing B.V. Al 40 jaar verzorgt Hessing groente en fruit van het geplante zaadje tot de gewassen en verpakte versie in de schappen van de supermarkt. In dat proces werken veel arbeidsmigranten. Over de tijdelijke huisvesting, de arbeidsomstandigheden, de mogelijkheden en problemen gaat de PvdA delegatie in gesprek met het management van Hessing B.V.

Het ministerie heeft in 2012 een ‘nationale verklaring’ opgesteld om te komen tot regionale afspraken over de tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten. De verklaring is ondertekend door gemeenten, sociale partners en belangenorganisaties. Medemblik draagt in dat kader de zorg voor ongeveer 1000 huisvestingsplekken. Daarvan zijn er inmiddels 700 gerealiseerd.

Jacques Monasch bepleit namens de PvdA in de Tweede kamer, fatsoenlijke huisvesting van arbeidsmigranten. Daarbij hebben gemeenten maar vooral ook werkgevers een bijzondere verantwoordelijkheid. Fatsoenlijke huisvesting is ook van belang om overlast in wijken en malafide praktijken van huisjesmelkers te voorkomen. Is het zo dat de ondertekenaars van de nationale verklaring op te veel fronten wel met de mond dit belang verdedigen, maar in de praktijk te weinig concrete resultaten boeken?

De fractie van de PvdA Medemblik heeft per motie in februari 2013 de uitbreiding van een pension in het centrum van de woonkern Andijk voorkomen. Tegelijkertijd zijn ook zij op zoek naar goede huisvesting voor de arbeidsmigranten die in Medemblik onmisbaar zijn geworden. Daarvoor werkt zij graag samen met de werkgevers in West Friesland.

Heeft u een mening, zorg of vraag voor Jacques Monasch of de PvdA fractie Medemblik? Sluit zaterdag even aan bij de Rood Trip! Wij vertrekken om 14.00 vanuit Medemblik en komen rond 17.00 uur in Andijk aan.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?