Medemblik Actueel.

Politiek

GroenLinks Medemblik deelt groene lintjes uit

Medemblik – Na een oproep van de partij mensen te nomineren voor een groen lintje kreeg GroenLinks Medemblik veel reacties; veel bedrijven en ondernemers werden genoemd die maatschappelijk verantwoord ondernemen. Vorige week zijn twee lintjes uitgedeeld.

Eén van de lintjes ging naar Kees Over, eigenaar van een kleinschalige, biologische schapenhouderij te Oostwoud. Het andere lintje werd opgespeld bij Theo Jansen, van Jansen Paprika te Andijk; hier worden paprika’s gekweekt in 15 hectare aan kassen.

Kees Over werd genomineerd, omdat hij zijn schapen biologisch houdt, een deel van zijn land verhuurt voor biologische landbouw, meewerkt aan het vergroten van de biodiversiteit en er aan weidevogelbeheer gedaan wordt. Kees Over: “Ontzettend bedankt dat jullie aan mij gedacht hebben. Ik vind dit een goed initiatief en ben blij dat GroenLinks maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk vindt.”

Jansen Paprika maakt bij het telen van de paprika’s gebruik van biologische gewasbescherming, zij hergebruiken water en warmte en doen aan landschapsinpassing door bijvoorbeeld een groene haag om de waterbassins  te planten. Ook zijn er maatregelen genomen om lichtuitstoot te voorkomen. Theo Jansen: “Het is goed te horen dat onze manier van ondernemen opgemerkt en gewaardeerd wordt. We zijn dan ook erg blij met het groene lintje.”

GroenLinks Medemblik werd bij beide bedrijven hartelijk ontvangen en rondgeleid. Ria Manshanden: “Maatschappelijk verantwoord ondernemen vinden wij  belangrijk. Het uitdelen van de groene lintjes sluit aan op het thema van ons programma: ‘In duurzaamheid aan het werk’. Adriaan van Berkel, Dirk Kwantes en ik hebben onze bezoeken als zeer inspirerend ervaren.

Reageren via facebook