Medemblik Actueel.

Bijeenkomsten

Gemeenschapsveiling Wervershoof brengt 73.958,- op!

Wervershoof – Om 01.17 u werd het laatste koopje van de veiling 2014 onder de hamer gebracht.De totale opbrengst, inclusief geldelijke giften, bedroeg het geweldige resultaat van € 73.958,00. Een schitterend resultaat (ruim € 10.000,00 meer dan vorig jaar) waar we met zijn allen bijzonder trots op kunnen zijn! Een ieder die heeft bijgedragen aan deze opbrengst zeggen wij: hartelijk dank!

Lees hieronder het verslag van Gerard Bot.

Gemeenschapsveiling Wervershoof
Het hoogtepunt van de avond op de 59e Wervershover gemeenschapsveiling is wat mij betreft het moment dat de afslager iemand een koopje gunt. Hij heeft goed gezien, dat een constante bieder telkens naast een koopje grijpt. En iedereen komt toch om via een koopje een bijdrage te leveren aan het doel van de veiling: financiële steun aan het gemeenschapsleven van ons dorp. De een doet dat met een paar tientjes, de ander met een paar duizendjes. Ik krijg een warm gevoel van het medeleven van de afslager. Het is opnieuw een sfeervolle avond, waarin de koopjes in sneltreinvaart voorbij suizen en een blijde eigenaar vinden. Ik kom zelf pas halverwege binnen, maar ik heb gehoord, dat de afslager van weleer, de heer Otsen, een passend afscheid heeft aangeboden gekregen.

De koopjes zijn heel gevarieerd: de ene keer een bos tulpen, de andere keer een reisje. Het meest originele koopje is volgens een onafhankelijke jury de helikoptervlucht over de Westfriese tulpenvelden. Het originele bevindt zich vooral in feit, dat de koper wordt verplicht om als tweede persoon iemand mee te nemen, die een lichamelijke of geestelijke beperking heeft. Sterk gevonden door A & P Flowers BV en terecht beloont met dit initiatief. Een ander goed doel wordt genoemd in de pelactie van Vincent Sneeboer en Dirk de Haan. Goed voor Pink Ribbon (vereniging in de strijd tegen borstkanker).

De veiling wordt gehouden in ’t Fortuin te Wervershoof. De eigenaren waarderen uiteraard dat dit bij hen wordt gehouden. Zij tonen dat aan door zelf mee te doen bij het aanbieden van diverse originele koopjes, die zij zelf of met anderen verzorgen. The Voice Kids on Tour, de kaart- en eetdag en de kermistour zijn daar een paar voorbeelden van. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Dat hebben zij dit jaar wederom goed gedaan. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Spannende momenten waren er ook. Voor de 4 Tinten Grijs bijvoorbeeld. Een muzikale hype in ons dorp, dat een optreden aanbiedt. De mannen kunnen tevreden zijn, want hun prijzengeld blijkt behoorlijk de moeite waard te zijn.

Maar ook de strijd om een VIP-kaart voor een optreden van Beyonce brengt de zaal in spannende beroering.De handjes in de lucht totdat je als koper wordt afgeslagen en met je dochter naar de topartiest kan. Prachtig. Het marathonschaatsen is heel populair. Grif gaan de handen omhoog om met de vader van onze krachtpatsers uit Andijk een wedstrijd te bezoeken. Ook mooi om te zien is hoe gespannen aanbieders van originele uitjes afwachten hoe hun idee in de prijzen valt. Zij kunnen allen terugkijken op een prima bod. Er wordt flink op geboden, en dat is toch iets wat je wilt: een flink bod voor jouw idee voor het dorp. Ik doe zelf met diverse koopjes mee, maar ik moet helaas nagenoeg telkens buigen voor (een relatief klein groepje) mensen met een beter gevulde portemonnaie. Jammer! Maar goed, er is altijd wel wat. 

De inspanningen van het bestuur hebben weer geleid tot een grote financiële impuls voor het onmisbare verenigingsleven, dat vele vrijwilligers in ons dorp mogelijk maken. Hartelijk dank daar voor! Bijna 74 mille!!!

Via De Binding

Reageren via facebook