Schakel nachtmodus in
Medemblik Actueel.

Voetbal

Gebrek aan scorend vermogen breekt MOC op

Schakel nachtmodus in

Midwoud – MOC trad afgelopen zondag aan tegen De Koog op Texel. Het besef dat het elk punt een stap dichterbij lijfsbehoud in de vijfde klasse is, is inmiddels doorgedrongen in Midwoud. De Koog staat in de middenmoot en pakt regelmatig zijn punten mee, iets waar MOC jaloers op kan zijn.

Foto: Willem Sangers, Texel-Plaza.nl
Foto: Willem Sangers, Texel-Plaza.nl

Op het zonnige maar winderige Texel begon MOC fel aan de wedstrijd. De Koog werd teruggedrongen en MOC had een duidelijk overwicht. Een kopbal van Jeroen Koomen en een schot van Rowan de Droog miste echter het doel.

De Koog kon weinig anders dan de lange bal hanteren, waarna MOC al weer snel aan een tegenaanval kon beginnen. Helaas werden de ballen diep te vaak ingeleverd bij de Koger verdediging. Een schot van Jeroen Koomen werd zodanig door de keeper verwerkt dat het bijna de 0-1 betekende. Helaas voor MOC ontbrak net dat beetje geluk dat de bal aan de goede kant van de paal had moeten brengen.

Vlak voor rust werd een te korte terugspeelbal op keeper Jesse Groen onderschept, maar laatste man Marcel Voors was net op tijd om een achterstand te voorkomen.

Na de rust, met de wind in de rug, werden de Texelaars verder teruggedrongen op eigen helft. Een mooie boogbal van De Droog werd met de vingertoppen van de Koger doelman uit het doel gewerkt en Jeroen Matla twijfelde in een één op één situatie met de keeper net te lang. De Koog stelde daar bitter weinig tegenover en kreeg in de gehele tweede helft maar één kans, die goed werd gepakt door Groen.

Maar waar de goal van MOC niet viel, hielp de scheidsrechter De Koog door een halve omhaal van Luc Kedde uit een corner te promoveren tot doelpunt, terwijl de bal op de lijn werd tegengehouden door Remco Perton.

MOC vocht het laatste kwartier voor wat het waard was. De Koog werd omsingeld en MOC kreeg mogelijkheden. Na goed doorzetten raakte Vijfwinkel nog de lat, maar de aansluitingstreffer viel niet.

Zo eindigde MOC weer een wedstrijd zonder doelpunten en zonder punten. Alhoewel het spel aardig is, er gestreden wordt voor iedere meter en er genoeg kansen worden gecreëerd, stokt het echter bij de afronding. De concurrentie in de onderste regionen won wel, waardoor MOC nu nog maar 1 punt van de rode lantaarn is verwijderd, Op 16 maart wacht mede degradatiekandidaat Kaagvogels en de week daarop volgt de uitwedstrijd tegen Sint Boys, dat in punten gelijk staat. Twee duels die gewonnen moeten worden. Komende zondag speelt MOC eerst uit tegen titelkandidaat ALC.

Via MOC

Reageer op dit onderwerp

X